Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παπαδήμος στην «Der Handelsblatt»:Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφή

Παπαδήμος στην «Der Handelsblatt»:Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφή
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.06.2012 | 15:20
Πρώτη δημοσίευση: 12.06.2012 | 15:15

«Καταστροφικές» θα ήταν οι οικονομικές επιπτώσεις, από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, προειδοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με άρθρο του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt»

  Kάνει λόγο και για σοβαρές κοινωνικές συνέπειες και επιμένει ότι η εξυγίανση της οικονομίας πρέπει αν γίνει εντός και όχι εκτος ευρώ.

Ο κ. Παπαδήμος, διερωτώμενος εάν «υπάρχει για την Ελλάδα εναλλακτική οδός από αυτή τη σκληρή πορεία εξυγίανσης των δημοσιονομικών της και την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας εντός της Ευρωζώνης», εξηγεί ότι θεωρητικά η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα θα έδινε στη χώρα μεγάλη ευελιξία στον τομέα της οικονομίας, αναφέρεται ωστόσο στους κινδύνους από μια τέτοια εξέλιξη.

«Στην πράξη, θα ισοδυναμούσε με διακοπή στην εξυπηρέτηση του χρέους και αυτό θα είχε πολύ αρνητικές συνέπειες, όπως επιτάχυνση του πληθωρισμού, κατάρρευση του πραγματικού εισοδήματος, αποκλεισμό των ελληνικών τραπεζών από τις αγορές κεφαλαίου και υπέρμετρες δυσκολίες όσον αφορά τη διαδικασία εξυγίανσης του προϋπολογισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κομισιόν: Κανένα σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Fitch: Αν βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη θα υποβαθμίσουμε όλες τις χώρες με ΑΑΑ!

    Διαδώστε αυτό το άρθρο