Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Παπαδημούλης: «Θα καταργήσουμε το χαράτσι για άνεργους και χαμηλόμισθους»

Παπαδημούλης: «Θα καταργήσουμε το χαράτσι για άνεργους και χαμηλόμισθους»

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει το ειδικό τέλος ακινήτων, δηλαδή το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ, επανέλαβε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Θα αντικατασταθεί από έναν φόρο που θα επιβαρύνει τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, είπε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας, σε συνέντευξή του στο in.gr.

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με αυτή τη μορφή φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, δηλαδή μέσω της ΔΕΗ, την οποία χαρακτήρισε «παράλογη ευρωπαϊκή μοναδικότητα». Ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα είναι κλιμακωτός, όπως και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Η κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων περιλαμβάνεται και στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση, θα προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του ειδικού τέλους για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι άνεργοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί από ποιο εισόδημα και κάτω, οι πολίτες δε θα πληρώνουν το χαράτσι.

Στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει παροχολογία, επεσήμανε ο κ. Παπαδημούλης, σημειώνοντας πως τα 18 σημεία που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς κοστίζουν πιο πολλά σε σχέση με αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, είπε ότι δεν υπάρχει αναφορά για άμεσες επανακρατικοποιήσεις, καθώς το πότε θα γίνει αυτό εξαρτάται από την πορεία των δημόσιων οικονομικών, δεδομένου και του ότι θα προέχει η εφαρμογή μέτρων στήριξης της ανάπτυξης για τη μείωση της ανεργίας.

Ο κ. Παπαδημούλης είπε ακόμα ότι «αν είμαστε η κυρίαρχη δύναμη» μετά τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει τόσο στις προγραμματικές δηλώσεις όσο και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, τους τρεις κύριους άξονες του κυβερνητικού του προγράμματος:

1) Η άμεση ανακούφιση των πλέον αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων (με τα μέτρα για την κατάργηση των μειώσεων σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας και των αλλαγών στις συλλογικές συμβάσεις),

2) να σταματήσει ο κατήφορος της ύφεσης με μέτρα σταθεροποίησης της οικονομίας και

3) Να αντικατασταθεί το Μνημόνιο από ένα «Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης» της οικονομίας και της απασχόλησης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε