Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Παπαδημούλης για τα… συγχαρητήρια στους Podemos: Mea culpa αλλά την πάτησε και η ΝΔ (το 2000)

Παπαδημούλης για τα… συγχαρητήρια στους Podemos: Mea culpa αλλά την πάτησε και η ΝΔ (το 2000)

Πως μπορεί το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία να γίνει πεδίο αντιπαράθεσης στην… Ελλάδα; Ένα tweet και μια ανακοίνωση, είναι αρκετά!

Όλα ξεκίνησαν από το βράδυ της Κυριακής (26.06.2016) λίγο αφού έκλεισαν οι κάλπες στην Ισπανία και τα exit poll έδειξαν πως οι Unidos Podemos (σύμπραξη των Podemos με την Ενωμένη Αριστέρα) θα ήταν δεύτερο κόμμα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έσπευσε, μέσω twitter, να συγχαρεί το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας γράφοντας: «Συγχαρητήρια στους Unidos Podemos για τη μεγάλη επιτυχία! Στόχος τώρα, μια προοδευτική κυβερνητική πλειοψηφία!». Και μαζί έβαλε και το hashtag AdiosRajoy.

Αλλά τα πρώτα αποτελέσματα απέδειξαν ότι τα exit poll και οι δημοσκοπήσεις έπεσαν (και στην Ισπανία όπως και στη Βρετανία όπως και παλιότερα στην Ελλάδα) έξω. Και οι Podemos δεν ήταν δεύτερο αλλά τρίτο κόμμα.

Στην ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει τον Μαριάνο Ραχόι για τη νίκη του στις εκλογές, η Νέα Δημοκρατία δεν παραλείπει και την… ειρωνεία προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «αναρωτιόμαστε που βρίσκεται αλήθεια σήμερα ο κ. Παπαδημούλης ο οποίος έσπευσε να πανηγυρίσει για την δήθεν επιτυχία των Podemos. Λίγη περισσότερη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε».

Μέσω twitter, ξανά, ο Δημήτρης Παπαδημούλης «απάντησε» και παραδέχτηκε πως βιάστηκε. Αλλού κι εκείνος παρέλειψε τα… πυρά προς τη Νέα Δημοκρατία. Και έγραψε: «Έσπευσα να συγχαρώ τους UNIDOS PODEMOS, μετά τα exit poll, που ήταν πάλι φιάσκο. Έκανα λάθος. Όπως η ΝΔ στις εκλογές του 2000. Πάθημα- μάθημα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε