Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Παπακωνσταντίνου: Την άλλη εβδομάδα στο υπουργικό τα κλειστά επαγγέλματα – Ακόμα δεν ξέρουν την περιουσία του δημοσίου

Ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση δεν γνωρίζει πόση και ποιά ακριβώς είναι η περιουσία του Δημοσίου, παραδέχθηκε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών.

Oπως είπε απαντώντας στην επερώτηση της Ν.Δ. για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, μέχρι τα μέσα του 2011 η Κυβέρνηση θα έχει πλήρη εικόνα.
Σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αξιόπιστη καταγραφή – κάτι που θα βοηθούσε και στην αξιοποίηση της – και επετέθη στη Ν.Δ. κατηγορώντας της ότι δεν είχε είχε την πολιτική βούληση να πράξει το ίδιο.

Κατά τα λοιπά ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε οτι η Ελλάδα θα πετύχει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έγινε ποτέ στη χώρα αλλά και σε οποιαδήποτε χώρα της ευρωζώνης.

Τόνισε επ΄σιης, πως η χώρα είναι όρθια και προχωράει απέναντι στη μιζέρια και το λαϊκισμό και στις σειρήνες των αδιέξοδων προτάσεων και επετέθη σε όσους… «θέλουν να μαυρίζουν την ψυχή του πολίτη» – όπως είπε χαρακτηριστικά- λέγοντας πως η οικονομία αρχίζει και δείχνει κάποια πρώτα θετικά σημάδια αναφέροντας την αύξηση κατά 25% των εξαγωγών τον Οκτώβριο και κατά 40% το Νοέμβριο και παράλληλη μείωση των εισαγωγών.

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στο Υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, μιλώντας για μια ριζική πρόταση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε