Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Παπανάτσιου: “Ας φύγει το ΔΝΤ”! Αποκαλύψεις για POS και αφορολόγητο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

– Η αξιολόγηση θα κλείσει το επόμενο διάστημα διότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καλύψει το 95% των ζητημάτων” λέει η Κατερίνα Παπανάτσιου
– Πιστεύει πως αυτό θα γίνει χωρίς την επιβολή νέων φόρων
– Μάλιστα “βλέπει” ακόμη και μείωση φόρων “αν πιάσουμε τους στόχους”
– “Κόκκινη γραμμή” χαρακτήρισε το αφορολόγητο
– Ποιοί ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να χρησιμοποιούν POS, ποιοί ενδέχεται να εξαιρεθούν

Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μίλησε στην ΕΡΤ και όσον αφορά το ΔΝΤ, ανέφερε πως αν θέλει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, να παραμείνει ως τεχνικός σύμβουλος, και επισήμανε πως «αν θέλει να φύγει, εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση».

POS, αφορολόγητο, μείωση φόρων

Επίσης, η κ. Παπανάτσιου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μείωσης των έμμεσων φόρων στο μέλλον, «αν πιάσουμε τους στόχους και υπάρξει μείωση της φοροδιαφυγής που επιχειρείται με τη χρήση του πλαστικού χρήματος».

Διευκρίνισε πως ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως για παράδειγμα υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι, θα είναι υποχρεωμένοι στη χρήση POS, ενώ εξετάζεται εξαίρεση των περιπτέρων από τη χρήση μηχανημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Σε ό,τι αφορά το Περιουσιολόγο η υφυπουργός Οικονομικών είπε πως θα ξεκινήσει μέσα στο 2017, επισημαίνοντας πως θα είναι ένα εργαλείο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και ένα εργαλείο για να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ. «Πρόθεση μας είναι η φορολόγηση του μεγάλου πλούτου», σημείωσε και τόνισε πως στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να αρχίσει τον Απρίλιο η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Περαιτέρω, ανέφερε πως αποκλείεται μείωση του αφορολόγητου μέχρι το 2018 και επισήμανε πως η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν θέλει μείωση του αφορολόγητου και αυτό το θέμα αποτελεί κόκκινη γραμμή.

Στη συνέχεια, τόνισε πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στους φόρους. Ό,τι ψηφίστηκε, ψηφίστηκε, είπε χαρακτηριστικά, ενώ για τα έσοδα του 2016 ανέφερε πως θα είναι 3% πάνω από το στόχο.

Το 2017 θα υπάρξει ανάπτυξη, υπογράμμισε και σημείωσε πως αυτό που θέλουμε είναι μια δίκαιη ανάπτυξη.

Τέλος, δήλωσε πως δεν θα γίνουν εκλογές διότι δεν τις θέλουν οι πολίτες και πως όλοι θέλουν σταθερότητα της οικονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε