Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Παπανάτσιου: Έρχονται δύο νομοσχέδια για πρόσθετα έσοδα στο Δημόσιο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δύο νομοσχέδια που θα φέρουν πρόσθετα έσοδα στο Δημόσιο και τα οποία δεν έχουν εγγραφεί στον Προϋπολογισμό θα καταθέσει άμεσα η κυβέρνηση ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στην Ολομέλεια.

Η κυρία Κατερίνα Παπανάτσιου ανέφερε πως πρόκειται για το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές, που θα παρέχει κίνητρα για την χρήση του πλαστικού χρήματος, και το δεύτερο για την τελευταία ευκαιρία για όσους έχουν αδήλωτα εισοδήματα να τα δηλώσουν, ενώ σημείωσε πως θα ακολουθήσουν και άλλα νομοσχέδια για να κλείσουν οι τρύπες φοροδιαφυγής.

Η υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι θα εισρεύσουν στην οικονομία 1,7 και 1,8 εκατ. ευρώ από την αξιολόγηση και θα δοθούν σε επιστροφές του Δημοσίου σε ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η κυρία Κατερίνα Παπανάτσιου τόνισε πως ο στόχος του Προϋπολογισμού του 2017, όπως και του προηγούμενου έτους, είναι να προστατεύσει τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα. Να προστατευτούν τα πιο χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Τόνισε πως υπάρχουν πια ελάχιστα περιθώρια για μειώσεις δαπανών. Χωρίς να προκαλέσουν ζημιά στο κράτος και τον κοινωνικό του ρόλο. Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι καλλιεργεί το μύθο της «υπερφορολόγησες» και ότι «θολώνει τα νερά…». Και υπεραμύνθηκε τις διαπραγμάτευσης λέγοντας ενδεικτικά πως από όσα ζητούσαν οι δανειστές πετύχαμε οι αγρότες να έχουν ουσιαστική μηδενική φορολόγηση.

Σε παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, και απαντώντας στην υφυπουργό Οικονομίας για την κριτική της στις προηγούμενες κυβερνήσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου της επιτέθηκε σχετικά με το νέο κανονιστικό πλαίσιο του ΟΠΑΠ για τα παιγνιομηχανήματα μιλώντας για «προϊόν εξαγοράς…», επαναφέροντας έτσι τις καταγγελίες που έκανε χθες βράδυ ο έτερος βουλευτής του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε πως είναι προσβλητικό να ακούμε ότι υπήρξαν δυνατότητες περιορισμού της διαφθοράς και δεν το κάναμε. Όταν ο κ. Κωνσταντινόπουλος σας είπε για την λογική του νέου κανονισμού παιγνίων όπου κάθε γωνιά στην Ελλάδα θα έχει ένα καζίνο, δεν είπατε κουβέντα…. Και πρόσθεσε «εδώ υπάρχει θέμα διαφθοράς. Εξαγοράστηκε αυτού του είδους η κανονιστική ρύθμιση. Δεν αφορά το υπουργείο σας, αλλά έχετε υποχρέωση σε θέματα διαφθοράς να ενημερώσετε το κοινοβούλιο, αντί να μας βρίζετε…».

Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ανταπάντησε για το θέμα αυτό στον Ανδρέα Λοβέρδο πως «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Θα έρθει το νομοσχέδιο για τα πάιγνια και θα δείτε τι θα γίνεται…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε