Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Παπανδρέου: “Αν υπάρξει αδιέξοδο θα κληθεί να μιλήσει ο λαός”

Παπανδρέου: “Αν υπάρξει αδιέξοδο θα κληθεί να μιλήσει ο λαός”

“Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα” είπε ο πρωθυπουργός απο την Κοζάνη. Ζήτησε απο τους πολίτες ψήφο αυξημένης ευθύνης στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

“Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα κριθεί αν η χώρα θα συνεχίσει σταθερά την πορεία της προς την σωτηρία ή αν θα αφήσουμε στην μέση τις αλλαγές και τις θυσίες που κάναμε μέχρι τώρα”, τόνισε ο κ. Παπανδρέου και επισήμανε πως “αν υπάρχει αδιέξοδο τότε θα κληθεί να μιλήσει ο λαός διότι στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα”.

Μιλώντας στην περιφερειακή σύσκεψη Δυτικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, που έγινε στην Κοζάνη, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι είναι δικαιολογημένη η οργή των πολιτών και είναι μια πραγματικότητα που την καταλαβαίνει, και κάλεσε τους πολίτες να μην δώσουν την ψήφο τους σε αυτούς που επενδύουν στον φόβο και την ανασφάλεια αλλά να την μετατρέψουν σε δύναμη δημιουργίας και αλλαγών.

“Δεν θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να σταματήσει την πορεία των αλλαγών είπε ο πρωθυπουργός”. Δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει την πορεία για την σωτηρία της χώρας και κατηγόρησε την ΝΔ ότι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία ενώ θα έπρεπε να στηρίξει τις προσπάθειες για έξοδο από την κρίση κάνει ότι έκανε και ως κυβέρνηση: άλλα λέει εντός Ελλάδας και άλλα λέει εκτός.

Για την κυβέρνηση της ΝΔ είπε επίσης  ότι “παρέδωσε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μια βόμβα με την ελπίδα ότι θα σκάσει στα χέρια της αλλά εμείς όμως, όπως είπε, δεν φοβηθήκαμε και τώρα είμαστε σε πορεία εξόδου από την κρίση”.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τους υποψήφιους που θέλουν να στρέψουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές εναντίον των θυσιών που έχουν κάνει μέχρι τώρα και δεσμεύθηκε ότι θα αποκατασταθούν όλες οι αδικίες μόλις βγει η χώρα από την κρίση και ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, είπε, είναι η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.

Αναφερόμενος στις προτάσεις της ΝΔ για έξοδο από την κρίση τις χαρακτήρισε “μαγικές λύσεις” και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έρχεται να «παραμυθιάσει» τον κόσμο με μαγικές λύσεις όπως κάνει η ΝΔ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε