Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Παπανδρέου : Δημοψήφισμα, αλλά όχι για τα μέτρα

Εκ νέου έκκληση για συναίνεση έκανε από το βήμα της Βουλής ο Γ. Παπανδρέου, κάνοντας όμως ταυτόχρονα για πρώτη φορά αναφορά σε δημοψήφισμα, για θεσμικά θέματα όμως και όχι για τα μέτρα, για τα οποία όπως δήλωσε η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει.

“Πρέπει να γίνουν και σε εμάς επώδυνες αλλαγές, να υπάρξει διαφάνεια στα κόμματα, στους πολιτικούς, να αλλάξει το σύστημα της δημόσιας διοίκησης για αυτές τις αλλαγές θα πρέπει να ζητήσουμε την ψήφο του λαού μέσω δημοψηφίσματος” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.
Λίγο αργότερα πρόσθεσε ωστόσο “Εγώ είμαι υπέρ των δημοψηφισμάτων. Πιθανώς πρέπει να πάμε και για το μηχανισμό, να δούμε ποια θα είναι η διαπραγμάτευση και να το συζητήσουμε”

Παίρνοντας το λόγο ο Πρωθυπουργός ανέπτυξε τους τρεις στόχους για μείωση του ελλείμματος και της απαλλαγής της χώρας από την κηδεμονία όπως τη χαρακτήρισε των δανειστών, την επάνοδο στην ανάπτυξη με τη στήριξη της παραγωγής, αλλά και όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην κρατική δομή.

“Ζητώ από όλους συνεργασία” είπε ο Γ. Παπανδρέου “είμαστε ανοιχτοί σε θετικές προτάσεις” κάνοντας μια ακόμη φορά έκκληση από το βήμα της Βουλής για συναίνεση.

“Το χρωστάμε στην κοινωνία, πρέπει να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση σε πάγωμα τιμών, αλλιώς βάζουμε σε σκληρή μέγκενη τους πολίτες. Πρέπει να του δώσουμε μια βαλβίδα εξαέρωσης. Πρέπει να υπάρξει τριετές πάγωμα τιμών” πρότεινε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι ο ΛΑΟΣ δεν πρόκειται καν να μπει σε συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο το οποίο θα καταψηφίσει.
“Με αυτά τα μέτρα δεν είναι βιώσιμο το χρέος” είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. προτείνοντας φορολόγηση των εισαγωγών και ταυτόχρονα μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, αλλά και νομιμοποίηση όλων των κεφαλαίων με την προϋπόθεση της επένδυσης του 25% σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. “Βρείτε τρόπο να περάσουν τα κληροδοτήματα στο Δημόσιο για να αξιοποιηθούν συμπλήρωσε”.

Στη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός
επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση έχει λάβει απόφαση να προωθήσει τις αλλαγές. Υπεραμύνθηκε του έργου της Κυβέρνησης λέγοντας “περάσαμε όλα τα τεστ” και αναφέρθηκε στην αύξηση στις εξαγωγές, αλλά και στην καλύτερη πορεία του τουρισμού. “Πολλοί ποντάρουν στην αποτυχία μας για τους δικούς τους λόγους” ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου “η Ελλάδα μπορεί να πάει μπροστά πολύ πιο γρήγορα αν δουλέψουμε όλοι μαζί” κλείνοντας για μια ακόμη φορά την ομιλία του με έκκληση για συναίνεση.

“Ποιος δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός θα έπρεπε να βγαίνει με το δίσκο για να μαζέψει χρήματα, το κάνω για τον ελληνικό λαό” είπε ο Πρωθυπουργός απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα “Τα θέλετε αυτά τα χρήματα; Αν μου πείτε όλοι ‘φτύστους’, θα το κάνω, θα ήταν πολύ εύκολο να πω άει στο καλό” συμπλήρωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως την επόμενη ημέρα δεν θα είχαμε χρήματα να πληρώσουμε τους υπαλλήλους, αναφέροντας μάλιστα “δεν το κάνω για την πάρτη μου”

“Είστε εξουσιομανής στην εξουσία, γαντζωμένος στην καρέκλα του Μαξίμου. Μιλάτε με τη γλώσσα των δανειστών, τα ίδια θα έλεγε και η κ. Μέρκελ” είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό αναφέροντας χαρακτηριστικά πως σε μια επιχείρηση το Δ.Σ. θα είχε απολύσει ένα στέλεχος αν το έκανε αυτό.
Αναρωτήθηκε μάλιστα σε υψηλούς τόνους “σε ποια χώρα ζείτε”.
Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Θ. Πάγκαλου, ωστόσο ο κ. Τσίπρας συνέχισε σε έντονο ύφος αναφέροντας “ έχετε καταλάβει ότι αυτούς που πάτε να σώσε με το μνημόνιο ότι τους έχετε ξεκληρίσει;”

“Εσείς μιλάτε για για δημοψήφισμα, αν θέλετε να δώσετε πολιτική λύση, να προχωρήσετε στη λαϊκή ετυμηγορία, ώστε να φύγει η τρόικα εσείς και το μνημόνιο” τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 120 σελίδες με εισφορές, φόρους, μειώσεις μισθών και απολύσεις – Μέτρα-γροθιά σε 10.000.000 Έλληνες

Πιο σκληρά μέτρα δεν έχει ξαναζήσει ο σύγχρονος Έλληνας – Έκτακτη εισφορά σχεδόν σε όλους και χαράτσι παντού

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε