Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Παπανδρέου: Εξεταστική για την Οικονομία από το 2007 έως το 2009

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Αντιπαράθεση και για την Ακρόπολη αλλά και για για τις επενδύσεις. – Τσίπρας: “Καλώς ήρθατε κύριε πρωθυπουργέ στο κοινοβούλιο της διαφθοράς”

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, για την επικείμενη εξεταστική επιτροπή για την οικονομία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι «εάν δεν είχε αλλάξει η κυβέρνηση, σήμερα δε θα μπορούσαμε να σταθούμε όρθιοι και θα μαζεύαμε ερείπια, καθώς η ζημιά από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι απρολόγιστη».

Στην πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη να διευρυνθεί το χρονικό διάστημα που θα διερευνήσει η εξεταστική και να συμπεριλάβει και την διακυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός απάντησε:

«Δεν έχω πρόβλημα να μιλήσουμε για οποιαδήποτε περίοδο θέλετε και για την περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου και το τί έκανε και κάνει αυτή η κυβέρνηση. Άλλο αυτό και άλλο οι πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν και η συνειδητή παραποίηση των στοιχείων της χώρας».

Ο Γ.Παπανδρέου απάντησε ότι η Εξεταστική θα γίνει και θα αφορά την περίοδο 2007 – 2009, κατά την οποία έγινε κατάφωρη παραποίηση των στοιχείων, κάτι που «μας έβαλε δύο φορές στην επιτήρηση και οδήγησε τη χώρα στο διασυρμό και στη μεγαλύτερη δοκιμασία που γνώρισε ποτέ».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στις δηλώσεις Γιούνκερ και τα πυρά που δέχεται ο κ. Παπακωνσταντίνου από τη ΝΔ για την υπόθεση, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών.

Σκληρή αντιπαράθεση με Τσίπρα – Παρενέβη και ο πρόεδρος της Βουλής

Οι τόνοι ανέβηκαν με αφορμή αποστροφή του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

“Είχαμε καιρό να σας δούμε κύριε πρωθυπουργέ, σας καλωσορίζω στη χώρα των διεφθαρμένων και στο κοινοβούλιο της διαφθοράς –κατά δήλωσή σας-“,  παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, προτού περάσει στην ανάπτυξη της ερώτησής του για το θερμοηλεκτρικό σταθμό στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Η αποστροφή του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλής, ενώ σε ανάλογο ύψος απάντησε και ο Πρωθυπουργός :

“Διασύρετε τους δημοκρατικούς θεσμούς εντός Βουλής και εκτός με τα συνθήματά σας και εκφράζετε ρατσιστικές αντιλήψεις δημοσιογράφων του εξωτερικού που υποστηρίζουν ότι η διαφθορά είναι στο DNA των Ελλήνων”.

“Εγώ είπα ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε περήφανοι αλλά πρέπει να φτιάξουμε θεσμούς που ελέγχουν τον παρασιτισμό και τη διαφθορά γιατί υπάρχει διαφθορά. Ετσι χτυπάμε τη διαφθορά θεσμικά δημοκρατικά ανοικτά με τρόπους που ισχυροποιούν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς”, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Απαντήσεις για τα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα έδωσε και μετά από σχετική επίκαιρη ερώτηση της Γ.Γ. Του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα.

“Πρώτα απ’ όλα πρέπει να επιτύχουμε ανάπτυξη”, είπε ο Γ. Παπανδρέου, μέσω στήριξης των επιχειρήσεων, αλλά και με νέες επενδύσεις από το εξωτερικό.

“Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις”, είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Δεν αρκεί το επίδομα ανεργίας, θα προσπαθήσουμε να το αυξήσουμε είπε ο Πρωθυπουργός, αλλά η αύξηση του επιδόματος δεν είναι αυτοσκοπός. Στόχος είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η Γ.Γ. του ΚΚΕ κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου για γενικότητες. Δεν ακούσαμε ούτε ένα συγκεκριμένο μέτρο είπε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα.

Το ΚΚΕ προτείνει επίδομα ανεργίας για όλο το διάστημα που μένει άνεργος κάποιος, δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για το διάστημα, αναστολή πληρωμής δόσεων των δανείων και αναστολή κατασχέσεων, αλλά και μείωση τιμολογίων ρεύματος ή πλήρη απαλλαγή για όσους κινούνται στα όρια της φτώχειας.

Στη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός μίλησε για επέκταση της ασφάλισης των ανέργων, για προγράμματα που ενισχύουν τις εταιρίες που ασχολούνται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που θα εξασφαλίσουν 200.000 θέσεις εργασίας ακόμη και για προγράμματα τουρισμού υπέρ των ανέργων.

Αναφερόμενος ωστόσο στις επικρίσεις της κ. Παπαρήγα για τη στάση της αστυνομίας εναντίον των συμβασιούχων στην Ακρόπολη ο Πρωθυπουργός αναρωτήθηκε αν το ΚΚΕ στηρίζει ενέργειες που πλήττουν τον τουρισμό και την εικόνα της χώρας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε