Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Παπανδρέου: “Έχουμε εξασφαλίσει την 5η δόση”

Παπανδρέου: “Έχουμε εξασφαλίσει την 5η δόση”

“Μπορούμε πλεον να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη της οικονομίας, αφού εξασφαλίσαμε την επιτάχυνση της χρηματοδότησης από όλα τα ταμεία της ΕΕ”, είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την συνένετυξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ιδιαίτερα ότι το συνολικό ύψος του δεύτερου πακέτου βοήθεια προς την Ελλάδα θα εξαρτηθεί από τον παράγοντα της συμμετοχής των ιδιωτών.

Υπολογίζεται, ωστόσο, να κυμανθεί στο ύψος του πρώτου, δηλαδή περί τα 110 δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι όροι του νέου δανείου θα στηριχθούν ουσιαστικά σε ότι περιλαμβάνεται και στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, με τα μέτρα που περιλαμβάνει. Αυτό σημαίνει πως παραμένει ο στόχος για περιορισμό του ελλείμματος στο 1% στο τέλος του 2014, περικοπές και εξοικονόμηση 28 δισ. και δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων.

Διαβεβαίωσα, είπε ο κ. Παπανδρέου, πως όλοι στην Ελλάδα αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης. Κυκλοφορούν πολλά επικίνδυνα σενάρια για την Ελλάδα. Στόχος μας είναι να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Πιστεύω ότι η ωριμότητα θα επικρατήσει και στους βουλευτές.

Η υποστήριξη των εταίρων δόθηκε διότι αναγνωρίζουν τις θυσίες και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Κάνουμε ότι μπορούμε για να βάλουμε τα του οίκου μας σε τάξη. Πιστεύω ότι η αίσθηση της υπευθυνότητας θα επικρατήσει, πρόσθεσε.

Η πορεία των τελευταίων 20 μηνών είναι αποτέλεσμα για το οποίο μπορεί να είναι περήφανος ο ελληνικός λαός. Εάν χρεοκοπούσαμε, θα έκλεινε το ΕΣΥ, οι συντάξεις θα έπρεπε να μειωθούν κατά 80% ή και να κοπούν. Σταθήκαμε όρθιοι και θα συνεχίσουμε αυτήν την πορεία, συνέχισε

Επί χρόνια οι πολιτικοί δεν αναλάμβαναν το πολιτικό κόστος των αλλαγών. Εγώ αποφάσισα να μην κάνω πίσω. Για αυτό μιλώ για ευρύτερες συναινέσεις. Όμως, έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε, τόνισε.

“Οι εταίροι μας θεωρούν ότι είμαστε συνεπείς. Σε αυτήν την πορεία θα υπάρχει μια συνεχής διαπραγμάτευση. Όπως και προηγουμένως καταφέραμε να μειώσουμε το επιτόκιο και να υπάρξει η επιμήκυνση. Με τη συνέπειά μας το πετύχαμε αυτό. Τα πράγματα είναι “η μέρα και η νύχτα” όσον αφορά τη συνέπειά μας τώρα σε σύγκριση με το παρελθόν”, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντάρτικο Ρομπόπουλου, Αθανασιάδη – Δε ψηφίζουν το μεσοπρόθεσμο

Βενιζέλος: “Δεν αποκλείονται και νέα μέτρα!”

Τα πιο σκληρά μέτρα που λήφθηκαν ποτέ! – Πόσο θα κοστίσουν στον καθένα τα νέα χαράτσια

Η αλλαγή “τσάρου” της οικονομίας έφερε ακόμα πιο σκληρά μέτρα – Όλα τα μέτρα αναλυτικά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε