Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παπανδρέου: "Οι μεγάλες αλλαγές πρέπει να γίνουν σε συνθήκες κρίσης"

Παπανδρέου: `Οι μεγάλες αλλαγές πρέπει να γίνουν σε συνθήκες κρίσης`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.05.2011 | 18:25
Πρώτη δημοσίευση: 07.05.2011 | 18:15

"Αυτή η κυβέρνηση ήρθε για να προχωρήσει σε μεγάλες τομές και αλλαγές και να οδηγήσει την κοινωνία στη σιγουριά, στην ασφάλεια και στη δημιουργία εμπιστοσύνης κράτους και πολίτη", δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά από τη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς στη Λευκάδα.

Οι μεγάλες αλλαγές και η ανάπτυξη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, πρέπει να γίνουν μέσα σε συνθήκες κρίσης και πρόσθεσε πως ο απλός εργαζόμενος και ο συνταξιούχος πιο εύκολα κατανοεί την αναγκαιότητα των μέτρων απ' ότι τα διάφορα οργανωμένα συμφέροντα με τα προνόμιά τους.

Για το θέμα της ανάπτυξης, είπε ότι θα είναι το αποτέλεσμα μιας συνολικής αλλαγής και όχι μικρών παρεμβάσεων, ενώ ιδιαίτερο βάρος έδειξε στα ζητήματα της παιδείας, τονίζοντας ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν στις τοπικές κοινωνίες, ενώ πρέπει να συνδεθούν ουσιαστικά μεταξύ τους οι διάφορες βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος με την τοπική κοινωνία και τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, διαπιστώθηκε η στενή συνεργασία τοπικής διοίκησης και κυβέρνησης, ώστε να δρομολογούνται λύσεις και επεσήμανε ότι στόχος αυτών των συναντήσεων είναι να αποκτά και ο ίδιος μια εικόνα των ζητημάτων, καθώς και να εξετάζεται ποια προβλήματα πρέπει να επιλύονται σε κεντρικό επίπεδο και ποια σε τοπικό.

Για το πρόβλημα χρέους, είπε ότι το βρήκαμε, αλλά αυτή η κυβέρνηση ήρθε για να προχωρήσει σε μεγάλες τομές και αλλαγές και να οδηγήσει την κοινωνία στη σιγουριά, στην ασφάλεια και στη δημιουργία εμπιστοσύνης κράτους και πολίτη. Με την ανάπτυξη αισθήματος δικαίου στη χώρα υπάρχει πλούτος και η σωστή αναδιανομή του συμβάλλει και αυτή στην εμπέδωση αισθήματος δικαίου στους πολίτες, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το ότι η χώρα θα τα καταφέρει να βγει από την κρίση.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook