Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παπανδρέου: Οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν

Παπανδρέου: Οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.02.2011 | 15:46
Πρώτη δημοσίευση: 10.02.2011 | 15:46

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε ριζικές μεταρρυθμίσεις και να «σπάσει» κατεστημένα και προκαταλήψεις που κράτησαν την Ελλάδα για χρόνια στάσιμη δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σε ομιλία του σε ημερίδα που οργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών με τη διάσκεψη των προέδρων των αμερικανοεβραϊκών ενώσεων, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη διάθεσή του να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που χρειάζονται, παρά τις κινητοποιήσεις από ορισμένους κλάδους.

«Πήραμε μέτρα για να αποκαταστήσουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Ήμασταν στο χείλος του γκρεμού και της πτώχευσης. Τα ελλείμματα και τα χρέη ήταν η κορυφή του παγόβουνου. Υπήρχαν βαθύτερα προβλήματα και γι΄ αυτό προχωράμε σε ριζικές αλλαγές για να αλλάξουμε την Ελλάδα», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου και στάθηκε στο γεγονός πως το 2010 το έλλειμμα μειώθηκε κατά 6%.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τα κορυφαία στελέχη της ισραηλιτικης διασποράς για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που κάνει η Ελλάδα για να ξεπεράσει την κρίση της, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι θα τα καταφέρει.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις εξελίξεις στην Αίγυπτο, τονίζοντας ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή, η ομαλή αποκατάστασή της και να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συμφωνίες.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο