Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Παπανδρέου – Σαμαράς: Εθνική ομοψυχία. Ναί στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Παπανδρέου – Σαμαράς: Εθνική ομοψυχία. Ναί στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

– Δραματική παρέμβαση Παπανδρέου
– Σαμαράς στους δημοσιογράφους: “να γίνει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, έρθουν δεν έρθουν όλοι”
– Ηξεις – αφίξεις ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Σε δραματικούς τόνους η παρέμβαση του πρωθυπουργού στην Βουλή όπου ανακοίνωσε οτι θα συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

“Είμαστε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα και και έχουμε παλέψει για το δικαίωμά μας να ζούμε ελεύθεροι. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα στην βία γιατί η βία οδηγεί στην βία και στην δολοφονία συμπολιτών μας. Εμείς θα σταθούμε στο πλευρό των οικογενειών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Τρείς οικογένειες ζούν το δράμα τους χωρίς λόγο”, είπε ο πρωθυπουργός.
 
Και συνέχισε: “Σε αυτούς που σήμερα θρηνούν τα τρία παιδιά λέμε οτι οι δράστες θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν.
Δεν μπορούν οι δράστες να έχουν καμμία κάλυψη και καμμία έμμεση ή άμεση πολιτική υποστήριξη. Ξέρετε πολύ καλά οτι οι δηλώσεις των τελευταίων ημερών δεν βοήθησαν, δηλώσεις οτι η χώρα βρίσκεται κάτω από δικτατορικό καθεστώς.
Ξέρετε οτι είναι αναγκαίο όλες οι δυνάμεις να στείλουμε ένα μήνυμα ιστορικής και πολιτικής ευθύνης, δημοκρατικής ευθύνης. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις ακριβώς για να προστατεύσουμε τα βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων”.

“Κανείς”, είπε ο πρωθυπουργός, “δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις τύχες των πολιτών. Είναι ώρες ευθύνης και ώρες συναίνεσης. Κανείς δεν είναι άμοιρος των ευθυνών για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.”

Καλώ, είπε ο κ. Παπανδρέου, όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις δικές τους.”

Αντώνης Σαμαράς: Στη δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος για βία

“Αυτό που συνέβη δείχνει ότι τα ακραία στοιχεία όχι μόνο τρομοκρατούν το λαό αλλά και τον δολοφονούν”, δήλωσε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, καταδικάζοντας τα αιματηρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.


Παραλήρημα ΚΚΕ 

Ούτε μια αναφορά στους νεκρούς δεν έγινε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη. Ο κ. Παφίλης αμφισβήτησε το Σύνταγμα, ενώ από τη άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ επιστράτευσε τον Σαίξπηρ. Ο κ. τσίπρας δεν απάντησε στην πρόταση Παπανδρέου ούτε και σχολίασε την θέση περίπ Συντάγματος του ΚΚΕ.
Ψυχραιμία και θεσμική νομιμότητα ζήτησε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στην ολομελεια είπε οτι είχε επικοινωνία με τον υπουργό προστασίας του Πολίτη και τον ενημέρωσε για την τραγική είδηση των τριών νεκρών και ζήτησε από όλους ψυχραιμία και να πρυτανεύσει η λογική.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε