Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Παπανδρέου: Στο τελωνείο πιο πολύ τους ενδιαφέρει η ταυτότητα του Harvard παρά το ότι είμαι πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας

Παπανδρέου: Στο τελωνείο πιο πολύ τους ενδιαφέρει η ταυτότητα του Harvard παρά το ότι είμαι πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας

– Σάλος από τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου σε forum
– Είπε ότι δεν έχει καμία βαρύτητα το διπλωματικό του διαβατήριο
– «Όσο κι αν μου κόστισε, η συνείδησή μου λέει ότι έκανα αυτό που έπρεπε»

Για ακόμα μια φορά φτάνουν μέχρι την Ελλάδα δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε κάποια από τις ομιλίες του και προκαλούν αγανάκτηση και οργή.

Ο κ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε για ακόμα μια φορά τις επιλογές του όσο ήταν πρωθυπουργός λέγοντας: «Όσο κι αν μου κόστισε, η συνείδησή μου λέει ότι έκανα αυτό που έπρεπε».

Και συνέχισε: «Όταν είσαι στην πολιτική, σε θέση ευθύνης, είσαι εκεί για να κάνεις κάτι. Για να αλλάξεις κάτι».

Όλα αυτά τα είπε τη Δευτέρα στο JFKJr Forum, όπου συζήτησε με τον Μαικ Δουκάκη.

Προκλητική θεωρήθηκε η δήλωσή του ότι  στο τελωνείο δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για την ταυτότητα του Harvard που έχει μαζί του παρά για το διπλωματικό διαβατήριο, όπου αναφέρεται ότι είναι πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας!

Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε πως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν είναι μεμονωμένη, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι η κρίση στην ίδια την Ευρώπη.

Ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε πως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν είναι μεμονωμένη, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι η κρίση στην ίδια την Ευρώπη. «Μερικές φορές βλέπουμε την Ελλάδα σαν την φωτιά μέσα στην κουζίνα, αλλά αν δεις την Ευρώπη θα καταλάβεις ότι αυτή είναι η φωτιά μέσα σε όλο το σπίτι… Όσα μέτρα κι αν πήραμε εμείς για το έλλειμμα, παρέμενε πρωταρχικά ένα πρόβλημα της Ευρώπης». Πρόσθεσε πως ακόμα και η Πορτογαλία που έκανε ακριβώς ότι της ζήτησε η Ε.Ε., τέσσερα χρόνια μετά εξακολουθεί να παλεύει με την κρίση. «H λιτότητα δεν είναι η λύση» τόνισε για να προσθέσει ο Mike Doukakis από την πλευρά του: «Η λιτότητα ποτέ δεν έβγαλε μια χώρα από την ύφεση».

«Η Ελλάδα είναι το κοντινότερο έθνος στην Αραβική Άνοιξη» ανέφερε σε ένα άλλο σημείο ο πρώην πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι μερικές φορές ξεχνάμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη Νοτιανατολική Ευρώπη. «Εμείς (η Ελλάδα) είμαστε οι πλησιέστεροι στην Βεγγάζη» ανέφερε επίσης, για να καταλήξει πως «θα γίνουμε πρότυπο για τη νέα γενιά στον Αραβικό κόσμο». Τέλος επανέλαβε πως το στοίχημα της Ελλάδας είναι η ανάπτυξη, αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή η Ελλάδα προσελκύει επενδύσεις από την Κίνα και τη Μέση Ανατολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βενιζέλος στηρίζει Παπανδρέου – Ζητεί την παραίτηση του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ!

 

Οι απαντήσεις των εφημερίδων σε Γιώργο και Μαργαρίτα Παπανδρέου για την λίστα Λαγκάρντ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε