Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Παπανδρέου: Το επιβάλει το συμφέρον της χώρας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα στοιχεία της Eurostat για το έλλειμμα ήταν κατά τον πρωθυπουργό η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έκανε αναγκαστική την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού βοήθειας.

«Πήραμε την απόφαση που επιβάλλει το συμφέρον της χώρας. Είναι ιστορικό χρέος να αποτρέψουμε τα χειρότερα για τους Έλληνες. Πήραμε την απόφαση που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα και ηρεμία για τις μεγάλες αλλαγές», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου σε σύσκεψη της ΟΚΕ Δωδεκανήσου στη Ρόδο, το βράδυ της Παρασκευής.

«ούτε μπορούσαμε, ούτε θέλαμε να τα κρύψουμε, γιατί θα ήταν μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της αξιοπιστίας του σήμερα, τα θεμέλια που ξαναχτίζουμε για την Ελλάδα», είπε για τα στοιχεία όσον αφορά στο έλλειμμα.

Αφού άσκησε έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία, ιδιαίτερα για την περίοδο 2004 – 2009, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε μια άνευ όρων μάχη για την οικονομία και να αναστρέψουμε τη δυσπιστία». Επιπλέον ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι αν δεν είχαμε αλλάξει πορεία, θα ήμασταν μπροστά σε χρεοκοπία, ακόμα και σε αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων. «Και αυτό το αποτρέψαμε οριστικά» τόνισε.

Επισήμανε ακόμη ότι με την ανάταξη της αξιοπιστίας της χώρας, την οποία πέτυχε η κυβέρνηση, πετύχαμε ένα δίχτυ ασφαλείας. «Γι’ αυτό δεν είναι ώρα για μεμψιμοιρίες για το είδος του μηχανισμού. Είμαστε υπό επιτήρηση, υπό κηδεμονία για να είμαστε ειλικρινείς, και θέλουμε με το έργο μας να πάρουμε στα δικά μας χέρια τις τύχες μας».

«Αρκετά με αυτόν τον φόβο και τον πανικό. Αντί να ψάχνουμε δικαιολογίες ήρθε η ώρα να δουλέψουμε όλοι μαζί» τόνισε για να προσθέσει ότι ήδη έχουμε πετύχει πολλά και σημαντικά, τόσο για την αξιοπιστία της χώρας διεθνώς, όσο και εντός της χώρας.

Αναφερθείς στα ζητήματα της Δωδεκανήσου ο κ. Παπανδρέου είπε μεταξύ άλλων ότι στόχος είναι η αλλαγή προτύπου στον τουρισμό και μια βιώσιμη και πράσινη κατεύθυνση κι έκανε λόγο ακόμα για ένταξη τουριστικών επιχειρήσεων στο ΤΕΜΠΜΕ, την άρση του καμποτάζ και την επιδότηση της βίζας.

Ακόμα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων εν συντομία στον Καλλικράτη και ζήτησε από τους φορείς να θέσουν προτεραιότητες για τον τόπο. Στη συνεδρίαση με τους φορείς συμμετείχε το κυβερνητικό κλιμάκιο που συνοδεύει από το πρωί τον πρωθυπουργό σε Καστελόριζο και Ρόδο καθώς επίσης και η υφυπουργός Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, ο νομάρχης Δωδεκανήσων και βουλευτές και συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε