Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Παπανδρέου: “Βάζουμε τάξη στη χώρα”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛ.ΑΣ. συνεχάρη ο πρωθυπουργός με αφορμή τις συλλήψεις για τον Επαναστατικό Αγώνα.

“Βάζουμε τάξη στη χώρα” δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά από συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μάξιμου με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την ηγεσία της Αστυνομίας. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, απ’ όλη αυτή την εξέλιξη εξάγονται τρία απλά συμπεράσματα, με πρώτο εκείνο πως όταν υπάρχει μια άλλη αντίληψη και νοοτροπία διακυβέρνησης αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο ο δημόσιος υπάλληλος.

“Όταν ξεφεύγουμε από την λογική ότι το κράτος είναι λάφυρο, τον κομματισμό και την πελατειακή αντίληψη και δείξουμε την εμπιστοσύνη, το σεβασμό και την αντικειμενικότητα, στην αξιοποίηση αυτού του δυναμικού, αυτό είναι ένα μήνυμα προς την δημόσια διοίκηση και κάθε δημόσιο υπάλληλο”, είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι μπορούμε, όταν είμαστε σωστοί στην διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού, να έχουμε αποτελέσματα.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι “ότι βάζουμε τάξη στην χώρα. Το αίσθημα της ασφάλειας ήταν ζητούμενο: Η αστυνομία είχε απαξιωθεί πριν από λίγους μήνες, πριν από ένα ή δύο χρόνια. Τώρα βάζουμε τάξη και στέλνουμε το μήνυμα, όχι μόνο σε κάθε πολίτη αλλά και διεθνώς. Και είναι πολύ σημαντικό μήνυμα ακόμα και για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά στο τρίτο μήνυμα είναι πως “σεβόμαστε πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημοκρατία και, παρά τις όποιες δυσκολίες, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα μέσα από τον διάλογο και όχι την βία και την αυθαιρεσία”.

“Αυτό το μήνυμα της δημοκρατίας είναι επίκαιρο όσο ποτέ και για την χώρα μας και διεθνώς. Η διαφάνεια, ο σεβασμός στον πολίτη, η ανάγκη να καταπολεμήσουμε το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά, είναι μήνυμα που, 43 χρόνια μετά την Χούντα, ηχεί ζωντανά και το υπηρετεί με ευλάβεια αυτή η κυβέρνηση”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

“Είναι σημαντικό, 43 χρόνια μετά την Χούντα, όταν παλέψαμε για την ανεξαρτησία της χώρας, να παλέψουμε σήμερα για την απελευθέρωση του δυναμισμού του ελληνισμού, των τεραστίων δυνατοτήτων που έχει ο έλληνας και η ελληνίδα. Αυτό κάνουμε. Δίνουμε τον αγώνα, ώστε να φύγουμε από την επιτήρηση, που κακές πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος μας έχουν βάλει. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε”, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Τα είπε με Δένδια ο Χρυσοχοΐδης 

Πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τον αρμόδιο τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Δένδια, παρουσία και του αρχηγού της Αστυνομίας, Λευτέρη Οικονόμου. 

« Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με ενημέρωσε αναλυτικά για τις εξελίξεις στη μάχη που δίνει η ελληνική κοινωνία εναντίον του φαινομένου της τρομοκρατίας. Αυτό που θα ήθελα να επαναλάβω και τόνισα και στον υπουργό είναι ότι η ΝΔ στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Κάθε θετική εξέλιξη σε αυτό τον αγώνα είναι μια νίκη της κοινωνίας. Είχα την ευκαιρία, ακόμη, να εκθέσω στον υπουργό τις σκέψεις μου για το κοινό έγκλημα και την αύξηση της εγκληματικότητας. Ένα τομέα στον οποίο, επίσης, η ελληνική κοινωνία δίνει μία πολύ μεγάλη μάχη».

Διαβάστε επίσης
Αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μαξίμου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε