Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Παπανδρέου και Κ.Ο σε θέσεις μάχης…

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Εκτός από την χρεοκοπία της χώρας που ειναι το μείζον θέμα και τις κρίσιμες ψηφοφορίες που έχουν μπροστά τους σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καλούνται να σώσουν από την χρεοκοπία, την πολιτική αυτή τη φορά και το κόμμα στο οποίο ανήκου και εκπροσωπούν μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στη αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, εκτός απροόπτου, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν λέει να κατέβει από το αεροπλάνο, μετά τη Κόστα Ρίκα, βρέθηκε την Δευτερα στις Βρυξέλλες και την Τρίτη στο Ισραήλ, θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.
Ήδη η πλεοψηφία των κορυφαίων στελεχών και ιδίως οι «δελφίνοι» μετά τα όσα συνέβησαν στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου μιλούν ανοιχτά για έλλειμμα ηγεσίας και διοίκησης στο κόμμα, καλώντας τον κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί εδώ και τώρα, τουλάχιστον από πρόεδρος της Κ.Ο. και την Πέμπτη να στηθούν κάλπες για την ανάδειξη του νεου προέδρο της Κ.Ο. που θα είναι και υποψήφιος πρωθυπουργός.
Προς το παρόν είναι άγνωστο τι σκέπτεται να κάνει ο κ. Παπανδρέου.
Το πρώτο σενάριο φέρει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να σηκώνει το γάντι και να παραιτείται από πρόεδρος της Κ.Ο. δρομολογώντας την εκλογή νέου προέδρου της Κ.Ο. Σε αυτή την περίπτωση πιθανολογείται ότι μοναδικός υποψήφιος θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εφόσον μάλιστα υπάρχουν και σχετικές συμφωνίες στο παρασκήνιο. Πάντως ορισμένα στελέχη θεωρούν ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και είναι πιθανό να υπάρξουν και άλλοι υποψήφιοι που θα ήθελαν να μετρήσουν τς δυνάμεις τους ενόψει και της εκλογής προέδρου του κόμματος στις 18 Μαρτίου(;), εκτός και αν δεν το επιτρέψουν οι πολιτικές εξελίξεις οπότε το ΠΑΣΟΚ θα προσέλθει στις εθνικές εκλογές υπο καθεστώς διαρχίας, κάτι που είχε προτείνει εξαρχής κ. Παπανδρέου!
Το δεύτερο σενάριο, και πιθανότερο σύμφωνα με πληροφορίες, φέρει τον κ. Παπανδρέου να μην αποδέχεται τα περί παραίτησης τονίζοντας ότι θα τηρηθούν οι διαδικασίες όπως αυτές αποφασίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, θέση την οποία εκφράζουν διαρκώς ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Μπεγλίτης και ο γραμματέας Μιχάλης Καρχιμάκης, όταν ερωτώνται σχετικά στις ραδιοτηλεοπτικές συνεντεύξεις τους τς τελευταίες μέρες. Αν συμβεί αυτό τότε η συνεδρίαση της Κ.Ο. αναμένετα να είναι θυελλώδης καθώς είναι βέβαιο ότι βουλευτές όπως η Βάσω Παπανδρέου, ο Κώστας Καρτάλης κ.α. είναι αποφασισμένοι να θέσουν ανοιχτά θέμα παραίτησης…
Να σημειωθεί ότι το κλίμα της συνεδρίασης θα καθορισθεί σε σημαντικό βαθμό και από τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις και τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, αφού είναι πιθανό την Τετάρτη(1/2) να πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, το περιεχόμενο των οποίων θα αποτελέσει τη λυδία λίθο των εξελίξεων εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε