Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παπανδρέου προς Σαρκοζί: Θα μειώσω το έλλειμμα

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.02.2010 | 17:12
Πρώτη δημοσίευση: 09.02.2010 | 23:45


Την ισχυρή πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα

Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας.


"Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση που αφορά και στην Ελλάδα διαβεβαίωσα για την ισχυρή πολιτική βούληση -έχοντας καταθέσει και έχοντας περάσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης- να εφαρμοστεί κατά γράμμα. Όπως τόνισα ότι έχουμε και τις προηγούμενες μέρες πάρει επιπλέον ενισχυτικά για την εφαρμογή αυτού του προγράμματος, μέτρα ώστε να μειώσουμε το έλλειμμα στο 8,7% το 2010", δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι "έχω τονίσει επανειλημμένως ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε να εγγυηθεί ότι αυτός ο στόχος θα πραγματοποιηθεί".

Μιλώντας ο έλληνας πρωθυπουργός με τους δημοσιογράφους δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "εμείς δεν έχουμε ζητήσει βοήθεια, εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε απλώς να στηρίξετε τη δική μας βούληση, την αξιοπιστία της χώρας μας στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος".

Προηγήθηκε η συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον τον πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Μπερνάρ Ακουγιέ, ενώ ο Ελληνας Πρωθυπουργός επρόκειτο να συναντηθεί και με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Φιγιόν.


Ο κ. Παπανδρέου μετεβη στις Βρυξέλλες, όπου την Πέμπτη θα λάβει μέρος στο Άτυπο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ.
 
Εν τω μεταξύ ο διεθνής Τύπος "προεξοφλεί" την έγκριση σχεδίου διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

"Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση" χαρακτήρισε ένα τέτοιο σχέδιο ο οικονομολόγος Nouriel Roubini μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, αν και υποστήριξε ότι ένα δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ήταν πιο επωφελές σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, επειδή "οι χορηγήσεις του ΔΝΤ βασίζονται στο ότι πρέπει να επιτευχθούν συγκεκριμένοι δημοσιονομικοί και δομικοί στόχοι".
 

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

 

"Είμαι αρκετά σίγουρος ότι η Ελλάδα θα κάνει ότι χρειάζεται για να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις και να παραμείνει μέλος του ευρώ αλλά και για να διασφαλίσει ότι τα ελληνικά ομόλογα θα γίνονται αποδεκτά από την ΕΚΤ", δήλωσε ο Soros μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Τζακάρτα.   Διαδώστε αυτό το άρθρο