Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Παπανδρέου στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος: “Να μην χαριστείτε σε κανέναν”

(ΦΩΤΟ NEWSIT)
(ΦΩΤΟ NEWSIT)

“Προστατεύστε τους έλληνες πολίτες από την αδιαφάνεια, την διαφθορά και την ανομία.”, είπε απευθυνόμενος στα μέλη της δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμα οτι “Παρακολουθεί όλος ο κόσμος και όχι μόνο η ΕΕ την προσπάθεια της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού να βάλουμε τάξη στα οικονομικά μας να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να ορθοποδήσουμε ως χώρα. Οι θυσίες του λαού, πιάνουν τόπο, ωστόσο, ο ελληνικός λαός ζητά να υπάρχει αίσθημα δικαίου”.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Λευτέρης Οικονόμου είπε οτι είναι τιμή που ο πρωθυπουργός εκδηλώνει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ο κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε για τα “απανωτά χτυπήματα” που έχει δεχθεί από την υπηρεσία και το παρεμπόριο που έχει τζίρο άνω των 25 εκατ. το χρόνο, ενώ συνομίλησε για αρκετή ώρα και με δυο νεαρές γυναίκες που εγκατέλειψαν δουλειές στον ιδιωτικό τομέα για να δουλέψουν στην οικονομική αστυνομία.

Η μια εξ’ αυτών υπήρξε ορκωτή λογίστρια, ενώ η δεύτερη δούλευε σε υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου τράπεζας και οι δυο πληρούσαν τα προσόντα του διαγωνισμού και έτσι πλέον “κυνηγούν” το οικονομικό έγκλημα.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε πως μέσα σε 2 μήνες το τμήμα έχει δεχθεί 3.200 καταγγελίες, εκ των οποίων σχεδόν οι 1.000 είναι επώνυμες και αφορούν σε μη έκδοση αποδείξεων. Στο σημείο αυτό ο κ. Παπανδρέου ρώτησε αν αφορούν σε ιατρικές δαπάνες και η απάντηση που έλαβε ήταν : ναι, οι περισσότερες.

Ένα ακόμη σημείο στο οποίο στάθηκε ο πρωθυπουργός ήταν και η πάταξη του παράνομου τζόγου ο οποίος, όπως τον ενημέρωσαν οι αστυνομικοί επιφέρει τεράστιο πλήγμα στην οικονομία καθώς “μεταφράζεται” σε 7 δισ. διαφυγόντα κέρδη για το δημόσιο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Πρωθυπουργός και για το έργο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ειδικά για τον αγώνα κατά της παιδικής πορνογραφίας. Ο κ. Σφακιανάκης έδειξε τη λειτουργία του λογισμικού εντοπισμού δραστών και μάλιστα την τελευταία επιτυχία του Σώματος με τον εντοπισμό δράστη που χθες το βράδυ είχε διακινήσει 1.960 εικόνες παιδικής πορνογραφίας.
Παράλληλα ο Γ. Παπανδρέου ενημερώθηκε για το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα του Σώματος το οποίο θα είναι σε online σύνδεση με σχολεία της χώρας ώστε τα παιδιά να ενημερώνονται άμεσα από τους πλέον ειδικούς για τους κινδύνους του διαδικτύου

Ο κ. Παπανδρέου έφτασε λίγο μετά τις 10 στον 14ο όροφο της ΓΑΔΑ εκεί όπου στεγάζεται η οικονομική αστυνομία και λήφθηκαν έκτακτα μέτρα…για να μην υπάρξει κανένα ατύχημα (δειτε τις φωτογραφίες και το video).

Ώρα 10:05 ο Χ. Παπουτσής περιμένει να υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό

Ώρα 10:12 ο Πρωθυπουργός φτάνει στην ΓΑΔΑ

Μια ταινία στο σκαλάκι στο πάτωμα για να δει ο Πρωθυπουργός ότι υπάρχει εμπόδιο και να μην σκοντάψει...

αλλά και “αφρολέξ” στη γωνία για να μην χτυπήσει το κεφάλι του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Μπλόκο” στους συνδικαλιστές αστυνομικούς για να μην “πέσουν πάνω” στον Πρωθυπουργό

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε