Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Παπανδρέου στο υπουργικό: “Να τελειώνουμε με τα σενάρια ανασχηματισμού και εκλογών”

Παπανδρέου στο υπουργικό: “Να τελειώνουμε με τα σενάρια ανασχηματισμού και εκλογών”

“Εχουμε πολλή δουλειά”  είπε ο πρωθυπουργός. Τι ζήτησε ο Παπακωνσταντίνου απο τους υπουργούς.

Στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός είπε οτι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής είναι σημαντικός σταθμός για την χώρα μας και απέκλεισε κατηγορηματικά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού λέγοντας χαρακτηριστικά: “Να τελειώνουν τα σενάρια αυτά. Εχουμε να κάνουμε πολλή δουλειά καθώς βρισκομαστε στη μέση της φουρτούνας αλλα πρέπει να μείνουμε αταλάντευτοι στην πορεία μας”.

Γι’ αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός ζήτησε απο τους υπουργούς δουλειά, σύνεση και επιμονή στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει. Ζήτησε επίσης απο τα κόμματα “δημιουργική αντιπολίτευση” και να κατανοήσουν την κρισιμότητα και σοβαρότητα των στιγμών.

“Κερδίσαμε μία μάχη, ο πόλεμος όμως δεν τελείωσε και απαιτείται ενότητα για να πετύχουμε τους στόχους” είπε ο Γ. Παπανδρέου.

“Αυτή η επιτυχία στη σύνοδο κορυφής ήταν επιτυχία του ελληνικού λαού που καταβάλλει επώδυνες θυσίες τους τελευταίους μήνες” συμπλήρωσε.

Στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου βρέθηκε επίσης ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ζήτησε απο τους υπουργούς να εξετάσουν όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε σχέση με την εφαρμογή του μνημονίου και να διαμορφώσουν την πρότασή τους σε σχέση με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό πρόγραμμα ’12-’14.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Ελλάδα δεν είναι υποχρεωμένη να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για την αξιοποίηση ύψους 50 δισ. στην σύνοδο της 25ης Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mήνυμα προς ευρωπαίους και επενδυτές για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Μάχη με το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δώσει ο Παπανδρέου για να βρεί τα 50 δισ.

Έρχεται ανασχηματισμός – Τι θα γίνει με Παπακωνσταντίνου και Πάγκαλο;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε