Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Παπανδρέου στο υπουργικό: Νέες περιπέτειες αν δεν κάνουμε αυτά που πρέπει

Παπανδρέου στο υπουργικό: Νέες περιπέτειες αν δεν κάνουμε αυτά που πρέπει

Ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι όλα εξαρτώνται από τη συνέπεια που θα δείξει η Ελλάδα, στην εφαρμογή των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει έναντι των εταίρων, ώστε να είναι αξιόπιστη έναντι όλων.

Στο οτι όλα εξαρτώνται από τη συνέπεια που θα δείξει η Ελλάδα, στην εφαρμογή των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει έναντι των εταίρων, ώστε να είναι αξιόπιστη έναντι όλων, επέμεινε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο εγκρίθηκαν το προσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2012, που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή και η εργασιακή εφεδρεία..

“Πράγματι, οι εταίροι μας θέλουν να στηρίξουν την Ελλάδα, αλλά θα υπάρξουν πάρα πολλοί, είτε καλοπροαίρετοι, είτε κακοπροαίρετοι, οι οποίοι τις επόμενες εβδομάδες θα παρακολουθούν την κάθε μας κίνηση. Και αυτές οι κινήσεις, μπορεί να είναι είτε θετικές, είτε να μας πάνε σε μια δίνη νέων περιπετειών” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε την αισιόδοξη προοπτική οτι η εφαρμογή της απόφασης της 21ης Ιουλίου είναι πολύ κοντά. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ψήφιση της συμφωνίας από τα περισσότερα κοινοβούλια της ευρωζώνης και ιδιαιτέρως από αυτό της Γερμανίας, πριν από λίγες ημέρες. Μια ακόμα από τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας, είπε, “θα αποτελέσει πραγματικότητα μέσα στις επόμενες εβδομάδες”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη μεγάλη σημασία των επόμενων συνεδριάσεων των ευρωπαϊκών οργάνων, με πρώτη την συνεδρίαση του Eurogroup, στο οποίο θα πάρει μέρος ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Διαβάστε
20.000 σε εφεδρεία, 8.000 απολύονται – Ιστορική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε