Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Παπανδρέου-Μπαρόζο το παρασκήνιο …άγρια μεσάνυχτα

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Μιάμιση ώρα το τετ α τετ των δύο ανδρών. Η ατμόσφαιρα φιλική καθώς η Ευρώπη ξαφνικά κάνει επίθεση “αγάπης” στην Ελλάδα, όμως και πάλη μετά το χτύπημα στην πλάτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θύμισε ότι τα μέτρα είναι μονόδρομος για να συνεχίσουν οι Ευρωπαίοι να παρέχουν οξυγόνο στην ελληνική οικονομία.

Ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε πως “κι εντός της Ελλάδας εργαζόμαστε για την όσο το δυνατόν πιο ευρεία συναίνεση” τονίζοντας πως είναι πάνω απ’ όλα πολιτική η απόφαση ενώ ο κ. Μπαρόζο, στη γραπτή του δήλωση, εξήρε τις προσπάθειες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του το τελευταίο έτος “να αντιμετωπίσουν την πολύ σοβαρή δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα”. Τα αποτελέσματα με όρους δημοσιονομικής προσαρμογής κι ενισχυτικών της ανάπτυξης μεταρρυθμίσεων, υπήρξαν ήδη ουσιαστικά”, όμως θυμίζει πως “όπως γνωρίζουμε όλοι, μένουν ακόμη πολλά να γίνουν”.

Όπως κι ο Βαν Ρομπάι νωρίτερα, ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι η έγκριση αυτού του πακέτου είναι προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

Οι δηλώσεις Μπαρόζο-Παπανδρέου μετά τη συνάντηση:
Μπαρόζο: Θα υπάρξει μία δήλωση που θα εκδοθεί αργότερα σχετικά με αυτή την πολύ σημαντική και εποικοδομητική συνάντηση. Εκφράζω για άλλη μία φορά την εμπιστοσύνη μου στην αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης της Ελλάδας, της οποίας ηγείται ο Πρωθυπουργός Παπανδρέου, να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Ελπίζω, φυσικά, ότι θα υπάρξει η απαραίτητη εθνική συναίνεση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που βιώνει τώρα η Ελλάδα. Αμέσως μετά θα υπάρξει η επίσημη δήλωσή μου.
Παπανδρέου: Ευχαριστώ πολύ για όσα είπατε κ. Πρόεδρε. Ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εποικοδομητική συζήτηση σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή, σε μία πολύ δύσκολη και πολύπλοκη διαπραγμάτευση ανάμεσα στους 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους 17 της Ευρωζώνης, αλλά και όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο εσωτερικό της Ελλάδας εργαζόμαστε, προκειμένου να κατορθώσουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, αλλά υπάρχει αποφασιστικότητα από την πλευρά της Κυβέρνησής μας ότι θα προχωρήσουμε για να βγούμε από την κρίση, μία δύσκολη κρίση και θα προχωρήσουμε στην κατεύθυνση μιας βιώσιμης οικονομίας, συγχρόνως με την απαραίτητη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας.

Διαβάστε επίσης:
Νέα αναβολή – Νέο έκτακτο Eurogroup στις 3 Ιουλίου και τελεσίγραφο

“Παζαρεύει” αλλαγές στο νέο μνημόνιο ο Βενιζέλος – Ποια μέτρα “κλείδωσαν”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε