Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Παπαρήγα: Δε θα συμμετέχω σε καμία κυβέρνηση μετά τις εκλογές

Παπαρήγα: Δε θα συμμετέχω σε καμία κυβέρνηση μετά τις εκλογές

Η η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» τόνισε πως δε θα συμμετέχει σε καμία κυβέρνηση είτε αυτή είναι κεντροαριστερή είτε κεντροδεξιά.

«Η ΕΕ είναι ένα “μνημόνιο διαρκείας”, ο λαός πρέπει να αλλάξει την ψήφο του, καθώς στις 6 Μαΐου αντιμετώπισε τον εκφοβισμό ότι αν δεν υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ θα καταστραφεί η χώρα, αλλά ταυτόχρονα κυριάρχησαν οι αυταπάτες για φιλολαϊκή πολιτική χωρίς σύγκρουση με τις δεσμεύσεις της ΕΕ και το κεφάλαιο» ανέφερε.

«Ο λαός πρέπει μαζί με τους νέους εκβιασμούς να πετάξει και τις αυταπάτες οι οποίες θα γκρεμιστούν από την ίδια την ζωή, και αν δεν έχουν ξεπεραστεί σε ριζοσπαστική κατεύθυνση, τότε θα κυριαρχήσει η απογοήτευση και η αντιδραστικοποίηση» είπε η κ. Παπαρήγα, επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι «πολλοί επίσης πίστεψαν ότι ψηφίζοντας “Χρυσή Αυγή” έκαναν μια επιλογή “αντισυστημική”, ενώ αυτό το ναζιστικό μόρφωμα είναι γέννημα θρέμμα αυτού του συστήματος με κύριο στόχο το χτύπημα του εργατικού – λαϊκού κινήματος».

Ερωτηθείσα σχετικά με την δημοσκοπική πτώση του ΚΚΕ και το ενδεχόμενο οι ψηφοφόροι του κόμματος να «λένε κάτι (προς το ΚΚΕ)» καθώς το κόμμα πιέζεται από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α για συμμετοχή σε αριστερή κυβέρνηση, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «υπάρχει ένα ρεύμα δικαιολογημένης αλλά ρηχής διαμαρτυρίας για άμεσες λύσεις χωρίς απόφαση σύγκρουσης με τις αιτίες των οξυμμένων προβλημάτων, το οποίο ενισχύεται από ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ και από τμήμα του κεφαλαίου που θεωρεί μια κυβέρνηση της αριστεράς πιο χρήσιμη για την διαχείριση της κρίσης, γιατί θα συμβάλει στον αφοπλισμό του εργατικού – λαϊκού κινήματος».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «ειδικός στόχος είναι το χτύπημα στο ΚΚΕ, ώστε είτε να ενσωματωθεί συμμετέχοντας ή στηρίζοντας μια κυβέρνηση διαχείρισης της αντιλαϊκής πολιτικής, είτε να αποδυναμωθεί και να μπει στη γωνία».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι «καθημερινά διαστρεβλώνονται οι θέσεις και η δράση του ΚΚΕ από το μεγαλύτερο μέρος των ΜΜΕ και τα αστικά κόμματα» προσθέτοντας ότι «πρωτοστατούν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ κάνουν “επιθέσεις φιλίας”, την ίδια στιγμή ανεπίσημα με non paper στα ΜΜΕ, με στελέχη του στις γειτονιές, διαδίδουν διάφορα ψέματα και βρομιές ενάντια στο ΚΚΕ, ότι η “καθοδήγησή του είναι διασπασμένη” κ.ά.».

«Εμείς λοιπόν θα πάμε κόντρα στο ρεύμα, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά. Έχουμε εμπιστοσύνη στους εργαζομένους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα τους προδώσουμε και είμαστε σίγουροι ότι τα σχέδια αποδυνάμωσης δεν θα περάσουν» τόνισε η κ. Παπαρήγα, ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση ανέφερε ότι «σκληρή είναι η αλήθεια και όχι οι θέσεις του ΚΚΕ που έχει μάθει σε όλη του την ιστορία να λέει την αλήθεια στους εργαζόμενους και το οποίο δεν θα αλλάξει, ούτε θα το καθορίσει από το εκλογικό αποτέλεσμα».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αρνήθηκε την συμμετοχή του κόμματος σε οποιαδήποτε κυβέρνηση είτε “κεντροδεξιά”, είτε “κεντροαριστερή” που “εκτός της διαχείρισης των αντιλαϊκών δεσμεύσεων της ΕΕ θα πρέπει επίσης να διαχειριστεί τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή που αφορούν τα σχέδια ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Συρία και το Ιράν”.

Κληθείσα να κρίνει την “πολυγλωσσία” του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. η κ. Παπαρήγα είπε ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ξεμασκαρεύεται -πράγμα απαραίτητο αφού καλείται να παίξει ρόλο στο πλαίσιο της λεγόμενης “κυβερνώσας αριστεράς” και αυτό όπως είναι φυσικό δημιουργεί αντιφάσεις. Βγαίνει στην επιφάνεια ο σοσιαλδημοκρατικός – αστικός πυρήνας της πολιτικής του, ο συμβιβασμός του με τη στρατηγική της ΕΕ και την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου χωρίς να πεταχτεί όμως εντελώς και το ριζοσπαστικό μασκάρεμα. Αυτές οι αντιφάσεις του αναδεικνύονται και από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για να τον στριμώξουν. Τις αξιοποιεί όμως και συνειδητά με σκοπό να δημιουργήσει μια θολούρα, μια επίπλαστη προσδοκία για φιλολαϊκή διαχείριση».

Στην ερώτηση «τι απαντά το ΚΚΕ» στην ΝΔ που ζητά ψήφο για κυβέρνηση παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη, και στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ. που ζητούν ψήφο ως εγγυητές μιας προοδευτικής κυβέρνησης, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «ζητούμενο είναι πώς να βρεθεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα την επόμενη ημέρα των εκλογών δυνατό, οργανωμένο στους χώρους δουλειάς, στα χωριά, στις συνοικίες, απαλλαγμένο από τους εργατοπατέρες που ορισμένοι θα εμφανιστούν μετά τις εκλογές πιθανά και με “προσωπείο αριστερό” και όχι η αγωνία για μια σταθερή κυβέρνηση διαχείρισης της πτώχευσης του λαού».

Ερωτηθείσα για το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», η κ. Παπαρήγα απάντησε ότι «είτε με ευρώ είτε με ένα άλλο νόμισμα, όπως Geuro ή δραχμή, η πορεία πτώχευσης του λαού είναι αναπόφευκτη όσο συνεχίζεται ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης».

Ερωτηθείσα αν οι Ευρωπαίοι απεργάζονται την έξοδο της χώρας από τα ευρώ ή μπλοφάρουν και πως το ΚΚΕ βλέπει την πορεία της ευρωζώνης, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη εξαρτάται από μια σειρά παράγοντες που σχετίζονται με το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη της ΕΕ, αλλά και από την όξυνση των ανταγωνισμών. Ως κόμμα έχουμε τοποθετηθεί με σαφήνεια ότι η συνοχή της ΕΕ και της ευρωζώνης έχει κλονιστεί. Γι’ αυτό, το ζήτημα για τους εργαζομένους δεν είναι να περιμένουν να πεταχτεί η Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη φορτώνοντας τα βάρη αυτής της επιλογής στο λαό, αλλά να κατευθυνθούν στην πάλη για την αποδέσμευση από την ΕΕ με εργατική – λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Α.Παπαρήγα: “Η χορωδία των κομμάτων έχει μία φωνή και το σύνθημα είναι ένα”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε