Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Παπαρήγα: “Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης τα επεισόδια”

«Τώρα η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια του λαού», είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την ομιλία της στην συζήτηση για την νέα δανειακή σύμβαση προειδοποιώντας ότι τα χειρότερα έρχονται και καλώντας τον λαό να ξεκινήσει τώρα αγώνες ώστε να τα αποτρέψει.

«Ο βρεγμένος δεν πρέπει να φοβάται τη βροχή» ανέφερε η κα Παπαρήγα και τόνισε ότι ο λαός δεν πρόκειται να γλυτώσει την χρεοκοπία ότι κι αν κάνει. «Και τους μισθούς τους όλους να σας δώσει και δουλεύει χωρίς αμοιβή για τρία χρόνια δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει ούτε την ανισομετρία , ούτε το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας ούτε τίποτα» πρόσθεσε απευθυνόμενη προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Όπως ανέφερε, από τα πράγματα φαίνεται ότι τώρα η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια του λαού και τόνισε πως αν μπορεί να ματαιώσει το χειρότερο το ΚΚΕ το οποίο υποστηρίζει τους αγώνες του, δεν θα είχε καμία αντίρρηση. Αλλά – όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η κα Παπαρήγα – για να γίνει αυτό πρέπει στην προμετωπίδα και στην κατεύθυνση του λαϊκού κινήματος να είναι η διαδοχή αυτού του πολιτικού συστήματος με το πολιτικό σύστημα της εργατικής λαϊκής εξουσίας.

«Αποδέσμευση και μονομερής διαγραφή του χρέους. Δεν υπάρχει άλλη λύση για το λαό» είπε με κατηγορηματικότητα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ επισημαίνοντας πως βεβαίως δεν μπορεί να το επιβάλλει ή να πείσει το λαό, αλλά εκτίμησε ότι αργά ή γρήγορα ο λαός θα πεισθεί. Προέτρεψε όμως «να μην χαθεί άλλος χρόνος» αιτιολογώντας «Διότι και η πολιτική αστάθεια θα έρθει και η χρεοκοπία και ο πόλεμος θα έρθει».

Αναφέρομενη εξάλλου στα σημερινά γεγονότα στο Σύνταγμα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, είπε πως εκτίμησε ότι μέσα στο σχεδιασμό της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως επιχειρείται πλέον το Σύνταγμα να γίνει υγειονομική ζώνη για να παύσουν οι διαδηλώσεις του κόσμου.

«Ηταν δικοί σας μηχανισμοί αυτοί» είπε προσθέτοντας πως ήταν τόσος πολύς ο κόσμος ώστε δεν χρειαζόταν περιφρούρηση γιατί δήθεν ήταν 50 κουκουλοφόροι «μόνο όταν υπάρχουν ΜΑΤ» γίνονται αυτά.

«Φοβάστε το κίνημα κι όχι οποιοδήποτε κίνημα, αλλά το ταξικό κίνημα» είπε η κα Παπαρήγα η οποία καταλήγοντας τόνισε πως το ΚΚΕ δεν περιμένει από το Σύνταγμα γιατί το κίνημα βρίσκεται στα εργοστάσια, στις γειτονιές στα χωριά και δεν θα σταματήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέες απώλειες στο ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία – Πέντε βουλευτές και ο Καστανίδης δεν θα λάβουν μέρος στην ψηφοφορία – Δεν θα ψηφίσει τα μέτρα η Λ. Κατσέλη

Άρχισε η “μάχη” του “ΝΑΙ” και του “ΟΧΙ” – Τα μεσάνυχτα η κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία – ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετρούν τις απώλειες τους

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε