Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Παπαρήγα: Τα βάσανα για το λαό δεν θα έχουν τέλος

«Το κεφάλαιο, ανεξαρτήτως εθνικής προέλευσης, έρχεται για να εκμεταλλευτεί πιο βαθιά τους εργαζόμενους, να εκτοπίσει τους μικρομεσαίους. Αυτή η ανάπτυξη φέρνει στον λαό φτώχεια, ανεργία, αντιδραστικά εργασιακά και ασφαλιστικά μέτρα, κρίση και διαφθορά» τονίζει σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής» η κα Αλέκα Παπαρήγα.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, είχε ως αποτέλεσμα την τεράστια κερδοφορία για το κεφάλαιο, ενώ η κατάσταση των εργαζομένων και των άλλων μικρομεσαίων επιδεινώθηκε και το έλλειμμα μεγάλωσε.

«Τέτοια ανάπτυξη είχαμε και στην Ιρλανδία, φορολογικός παράδεισος, τεράστια κέρδη, τώρα φτώχεια και ερήμωση. Τα κεφάλαια τώρα πήγαν αλλού», σημειώνει.

Εκφράζει την πεποίθηση ότι η επίθεση θα συνεχιστεί και όταν έρθει η ανάκαμψη, η οποία θα είναι σύντομη και αναιμική, «όπως και πριν από τις βουλευτικές εκλογές προειδοποιήσαμε για την άγρια θύελλα αντιλαϊκών μέτρων που θα έφερναν, έτσι και τώρα προειδοποιούμε ότι για τον λαό τα βάσανα δεν θα έχουν τέλος».

Ερωτηθείσα για τις επιχειρηματικές συμφωνίες Ελλάδας – Κίνας επισημαίνει ότι οι θέσεις εργασίας που υπόσχονται είναι ελάχιστες, μπροστά σε αυτές που θα χαθούν από το κλείσιμο των μικρομεσαίων και θα έχουν μισθούς Κίνας.

«Τι θα κερδίσει ο λαός αν τα λιμάνια, ο σιδηρόδρομος και οι άλλες κρίσιμες υποδομές της χώρας ανήκουν σε πολυεθνικές και λειτουργούν για να μεταφέρουν κινεζικά εμπορεύματα προς την Ευρώπη; Μόνο οι μεγαλοεπιχειρηματίες που θα συμπράξουν μαζί τους θα κερδίσουν», τονίζει.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι σχεδίασε να έχει τρεις υποψηφιότητες στην Περιφέρεια Αττικής: «Είναι ακόμη ένα τέχνασμα για να εγκλωβίσουν τη δυσαρέσκεια», σημειώνει.

«Και η κυβέρνηση και η ΝΔ ιδιαίτερα σήμερα έχουν ανάγκη από πολλά αναχώματα. Το πρώτο που τους ενδιαφέρει είναι να μη δεχτούν βαριά πλήγματα με την ισχυροποίηση των συνδυασμών του ΚΚΕ», συμπληρώνει.

Σε ό,τι αφορά τη στάση του κόμματος στον δεύτερο γύρο των εκλογών, λέει ότι «υπόγειες συμφωνίες το ΚΚΕ δεν έκανε και ούτε πρόκειται να κάνει με κανέναν».Σε άλλο σημείο της συνέντευξης της χαρακτηρίζει «κυνικό» το Θ. Πάγκαλο, ο οποίος “θέλει συνενόχους τους πολίτες, ενώ δεν είναι”.

«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με όσα κυνικά λέει απευθύνεται κυρίως στους ανθρώπους που στήριξαν με τη δράση τους ή την ψήφο τους το ΠΑΣΟΚ, με αντάλλαγμα μία θέση εργασίας για τον εαυτό τους ή τα παιδιά τους ή έναν καλύτερο μισθό και σύνταξη. Θέλει τώρα να τους χρεώσει τις ίδιες ευθύνες που έχουν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, που συνειδητά υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, τη στρατηγική της ΕΕ».

Τέλος, αναφερθείσα στις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ότι οι εξοπλιστικές δαπάνες φταίνε για την κρίση στην Ελλάδα, η κα Αλ. Παπαρήγα σημειώνει ότι «κοροϊδεύει τον λαό όποιος ισχυρίζεται ότι όσο η χώρα είναι στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ μπορεί να προστατεύσει την άμυνα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε