Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Παπαρήγα: Zητάνε από το λαό να πέσει μπρούμυτα

Συμφωνία ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας αλλά ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας του λαού, χαρακτήρισε η Αλέκα Παπαρήγα την απόφαση Eurogroup.

Μια πρώτη εκτίμηση του ΚΚΕ είναι ότι η απόφαση που ελήφθη έχει και πάλι προσωρινό χαρακτήρα, καθώς, όπως είπε η κα Παπαρήγα, η κρίση καθορίζει τις εξελίξεις στην ευρωζώνη και η κρίση αυτή θα βαθαίνει συνεχώς και, κατά συνέπεια, και στην Ελλάδα το πρόβλημα κάθε άλλο παρά θα αντιμετωπιστεί.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, η γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι οι δανειστές χάνουν ένα πολύ μικρό μέρος των κερδών τους που είχαν στο πολλαπλάσιο κερδίσει, ενώ, αντίθετα, το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο για τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία, όπως είπε, χάνουν γύρω στα 24 δισ. ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που η ανεργία μεγαλώνει και μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας θα ζήσει σε απόλυτη εξαθλίωση.

Ακόμη και με βάση τη συμφωνία, η κα Παπαρήγα προέβλεψε ότι αν δεν καταφέρει η κυβέρνηση να έχει πρωτογενή πλεονάσματα, τότε θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών και ουσιαστικά πάλι σε χρεοκοπία.

Ωστόσο, το σημείο στο οποίο επέμεινε ιδιαίτερα η γραμματέας του ΚΚΕ ήταν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, σύμφωνα με τις οποίες απαιτείται στη χώρα πολιτική σταθερότητα και πολιτική ενότητα. “Δηλαδή ζητούν από το λαό να πέσει μπρούμυτα, να μην αντιδράσει και να παραδοθεί. Κάτι που δεν θα συμβεί”, είπε και κάλεσε το λαό να μην ταυτίσει την ελεγχόμενη χρεοκοπία με τη σωτηρία της χώρας.

Ο λαός, είπε η κ. Παπαρήγα δεν πρόκειται να παραπλανηθεί από τη νέα συμφωνία και είναι ανάγκη, τόνισε, να αποβάλει το φόβο για την φτώχεια, να ενισχύσει το ΚΚΕ και να επιμείνει στον καθημερινό αγώνα για να δυσκολέψει με επιθετικούς αγώνες τη λήψη αντιλαϊκών μέτρων και να διεκδικήσει μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την ΕΕ.

“Στην κυβέρνηση ήθελαν την πρόσθετη εποπτεία, γιατί είναι μια μορφή τρομοκρατίας του λαού για να περάσει αυτή η πολιτική”, επεσήμανε και πρόσθεσε ότι “είναι ανάγκη ο λαός από αύριο να συνεχίσει τον αγώνα, γιατί η εργοδοσία θα ξεσαλώσει και η απάντηση πρέπει να δοθεί και με την ενίσχυση του ΚΚΕ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Βενιζέλος φεύγει… Οι εκλογές έρχονται

Παπανδρέου: κρίσιμη και καθοριστική συμφωνία

Μόνιμος υφυπουργός Οικονομικών ο Σαχινίδης; – Σκοτεινό σημείο το θέμα του Επιτρόπου – Πως θα δρα η μόνιμη τρόικα

Σαμαράς:”Κλείνει ένας κύκλος αβεβαιότητας”

“Αυτή η συμφωνία δεν δεσμεύει την ελληνική κοινωνία”

“Γίναμε ξεφτίλες διεθνώς”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε