Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Παπαρήγα: εμπαίζουν το λαό, θέλουν εκλογές

Παπαρήγα: εμπαίζουν το λαό, θέλουν εκλογές

Για υποκρισία κατηγόρησε η Αλέκα Παπαρήγα τόσο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας πως η διαδικασία των διερευνητικών εντολών

μετατράπηκε σε διαδικασία εμπαιγμού του λαού καθώς στόχος όλων είναι οι εκλογές και επιχειρούν να αφοπλίσουν τον λαό βάζοντας και πάλι εκβιαστικά διλήμματα.

«Ο σεβασμός στον θεσμό των εντολών δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται διερευνητικές προσπάθειες από ένα ή άλλο κόμμα, με υποκριτικές συζητήσεις και προτάσεις, από τη στιγμή που ένα -ή περισσότερα- κόμμα έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει, καθώς επιθυμεί τον νέο εκλογικό γύρο για τους δικούς του στόχους», τόνισε η κ. Παπαρήγα σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.
 
Στο πλαίσιο αυτό, η γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «δίνεται η ευκαιρία σε όσους θέλουν να διεκδικήσουν καλύτερη ζωή -μετά και από την τραγελαφική εικόνα της εβδομάδας των εκλογών, όπου το κάθε κόμμα προσπαθούσε να χαϊδέψει αυτιά, να εμφανιστεί ως αγωνιστής διαπραγματευτής- να διορθωθεί η λαϊκή ψήφος ως προς την ενίσχυση του ΚΚΕ».
 
Σχετικά με την προεκλογική και τη μετεκλογική στάση του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα επανέλαβε τη θέση για μη συμμετοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση και σημείωσε ότι ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση του κόμματός της ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε καν να ακουμπήσει τις λαϊκές ανάγκες και υπό το πρίσμα αυτό κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδεικνύει ιστορική ανευθυνότητα απέναντι στον λαό, επιστρέφοντας -όπως είπε- ανάλογη κριτική του κ. Τσίπρα προς το ΚΚΕ.
 
Η κ. Παπαρήγα είπε ότι ο λαός πρέπει να ετοιμαστεί να παρέμβει, βγάζοντας συμπεράσματα και από τη διαδικασία του εμπαιγμού, δηλαδή των διερευνητικών εντολών και σημείωσε πως ακόμη και στην περίπτωση που την τελευταία στιγμή υπάρξει κάποια κυβέρνηση, πάλι ο λαός πρέπει να είναι στο πόδι, γιατί και πάλι οι εκλογές θα είναι προ των πυλών.
Σε ερώτηση γιατί ζητά τη διόρθωση της λαϊκής ψήφου και αν ήταν λάθος η λαϊκή ψήφος και χωρίς λάθη η τακτική του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι η λαϊκή ψήφος αναγνωρίζεται και με αυτή την έννοια είναι σεβαστή και θα την μελετήσουμε.
 
«Μπορεί να έχουμε και αδυναμίες, αλλά αυτές είναι που καθορίζουν πώς ψηφίζει ο λαός;» διερωτήθηκε η γραμματέας του ΚΚΕ και ρώτησε εάν, όταν ο λαός ψήφιζε το 2009 το ΠΑΣΟΚ, ήταν σωστή η ψήφος. Το ΚΚΕ, σημείωσε η κ. Παπαρήγα, θα προβληματιστεί για το πώς θα δουλέψει στον λαό, αλλά οι όποιες αδυναμίες του δεν είναι αυτές που καθόρισαν την ψήφο.
 
Η κ. Παπαρήγα είπε ότι ενόχλησε η απόφαση του ΚΚΕ να μην πάρει μέρος σε καμία κυβέρνηση, προσθέτοντας: «αν μπαίναμε, αμέσως θα άλλαζε το κλίμα απέναντι στο κόμμα», και σημείωσε πως το γεγονός «ότι το ΚΚΕ δεν μαντρώθηκε είναι πρόσθετος λόγος για τη διόρθωση της ψήφου».
 
Αναφερόμενη στο κλίμα, ενόψει των πιθανών νέων εκλογών, η κ. Παπαρήγα είπε ότι τα άλλα κόμματα για να παραπλανήσουν τον λαό θα θέσουν το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, ελληνική ή ευρωπαϊκή λύση, ενώ το ζήτημα κρίνεται στην ταξική πάλη, λιτότητα ή ανάπτυξη και δεξιά ή αριστερά, μνημόνιο ή αντιμνημόνιο.
 
Η γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για συνεχείς μεταλλάξεις, αλλά και για το γενικότερο πρόγραμμά του, γιατί, με αριστερό προσωπείο, προσπαθεί περάσει στον λαό ότι μπορεί να συνυπάρχουν και να ευημερούν οι εργαζόμενοι και οι καπιταλιστές, καθώς και ότι δεν τοποθετείται πάνω σε μείζονα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ΝΑΤΟ.
Η μόνη πατριωτική φιλολαϊκή θέση είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους, η πάλη για την αποδέσμευση από την ΕΕ και τους εκβιασμούς της, τόνισε η κ. Παπαρήγα.
 
Για τη Χρυσή Αυγή, είπε ότι είναι ένα εργαλείο του συστήματος και σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα μελετήσει το φαινόμενο, επισημαίνοντας όμως ότι όλοι όσοι την ψήφισαν δεν είναι ούτε ναζιστές, ούτε φασίστες και υπό το πρίσμα αυτό, μέσα στη διόρθωση ψήφου που ζητά το ΚΚΕ είναι και αυτό το θέμα.
 
Σε ερώτηση ποιά θα είναι η προεκλογική τακτική του ΚΚΕ στο ενδεχόμενο νέων εκλογών, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το κόμμα της δεν θα κάνει εκλογική εκστρατεία με άλλη τακτική, ούτε με άλλη στρατηγική. Θα αξιοποιηθούν όμως, προσέθεσε, τα νέα δεδομένα, καθώς οι εξελίξεις προσφέρουν νέα επιχειρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζούμε μια νέα προεκλογική περίοδο – Όλοι ετοιμάζονται για κάλπες – Δεν βρίσκεται κοινός τόπος!

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε