Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Παπούλιας: “Φταίμε όλοι μηδενός εξαιρουμένου”

Παπούλιας: “Φταίμε όλοι μηδενός εξαιρουμένου”

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον κ. Παπούλια την σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την Οικονομία.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον κ. Παπούλια ο οποίος τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις.
Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την συνάντηση που θα έχει μαζί του τη Δευτέρα όπως ανακοινώθηκε μετά την λήξη των διαπραγματεύσεων για την ενεργοποίηση του μηχανισμού να συγκαλέσει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

“Να αναγνωρίσουμε όλοι μας τα λάθη μας, μηδενός εξαιρουμένου, ούτε και εμού, γιατί κι εγώ ήμουν μέλος πολλών κυβερνήσεων”.

Με αυτά τα λόγια αυτοκριτικής υποδέχθηκε ο Κάρολος Παπούλιας τον Αντώνη Σαμαρά στο προεδρικό μέγαρο μετά από αίτημα του τελευταίου για έκτακτη συνάντηση. Ο κ. Παπούλιας, ζήτησε επίσης να υπάρξει ευαισθησία στους αδύναμους που καλούνται τώρα να πληρώσουν.

Ο Κ. Παπούλιας δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος από το παράδειγμα της Πορτογαλίας, όπου ο εκεί πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από κοινού έκατσαν στο ίδιο τραπέζι για να βρεθεί λύση στο θέμα της οικονομικής κρίσης.

“Περνάμε κρίσιμες στιγμές, που απαιτούν κρίσιμες αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον και για την κοινωνική συνοχή. Θα ήθελα να σας εκθέσω ορισμένες σκέψεις μου”
, σημείωσε ο Α. Σαμαράς απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Παπούλια και ζήτησε την σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών..

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε