Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Παπούλιας – Παπαδήμος με “δεμένα” τα χέρια – Ψάχνουν λύσεις για τις τρέχουσες ανάγκες

Παπούλιας – Παπαδήμος με “δεμένα” τα χέρια – Ψάχνουν λύσεις για τις τρέχουσες ανάγκες

Όσα είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα πει τηλεφωνικά και στους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός. Ο κ. παπαδήμος φτάνοντας και ανταλλάσοντας τη χειραψία με τον κ. Παπούλια τον ρώτησε: «Πώς είστε;» και ο κ. Παπούλιας απάντησε: «Των πραγμάτων δοθέντων…».

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ΔΕΝ ήταν προγραμματισμένη και προκάλεσε ανησυχία. Είχε διάρκεια μια ώρα και 20 λεπτά και τελείωσε χωρίς να γίνουν δηλώσεις.

«Ηρθα να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στην οικονομία, στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στις διεθνείς αγορές, καθώς και για ζητήματα οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής, που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση». Αυτό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά την είσοδό του, στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρέχουσες εκκρεμότητες στην οικονομία και στην εξωτερική πολιτική, απασχόλησαν την έκτακτη συνάντηση των δυο ανδρών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ που λήγει την επόμενη εβδομάδα και δεν έχει περιληφθεί στο “κούρεμα”, για την κατάσταση στο τραπεζικό τομέα, για τα διαθέσιμα που έχει το ελληνικό κράτος στα ταμεία του, καθώς και για τα θέματα που θα απασχολήσουν τις επικείμενες Συνόδους Κορυφής του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., και τον τρόπο που θα εκπροσωπηθεί η χώρα.

Αδιευκρίνιστο, τέλος, είναι αν ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε στον Κάρολο Παπούλια την επιθυμία του να μην παραμείνει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί σχηματισμός κυβέρνησης και προκύψουν νέες εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Κλειδώνουν οι εκλογές” – Κουβέλης: “Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ μπορεί να σχηματισθεί κυβέρνηση”

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση έστω και με ψήφο ανοχής!

Αφόρητες πιέσεις στον Φ. Κουβέλη – Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ διαμηνύουν ότι δεν θα στηρίξουν κυβέρνηση μόνο με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Χοντρό παιχνίδι με τον Κουβέλη – Πάλι δημιουργείται αδιέξοδο που οδηγεί σε εκλογές

Σαμαράς στην Κ.Ο.: Να συμμετέχει στην κυβέρνηση έστω και με ψήφο ανοχής ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε