Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Παπούλιας προς Πικραμμένο: Πρέπει να δουλέψετε λίγο ακόμα…

Παπούλιας προς Πικραμμένο: Πρέπει να δουλέψετε λίγο ακόμα…

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως επιβάλει το Σύνταγμα, αλλά –τυπικά- δεν έγινε δεκτή.

Σχεδόν στις 12:00 το μεσημέρι ο Παναγιώτης Πικραμμένος έγινε δεκτός από τον Κάρολο Παπούλια για να του υποβάλει την παραίτηση της υπηρεσιακής κυβέρνησης και να ξεκινήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αστειεύτηκε με τον κ. Πικραμμένο, λέγοντας του πως δε δέχεται την παραίτησή του και αστειευόμενος του είπε: «θα είστε αναγκασμένος να δουλέψετε για ακόμη ένα μικρό διάστημα, ώσπου να σχηματιστεί κυβέρνηση. Ελπίζω να είναι μικρό το διάστημα και πολύ γρήγορα να σχηματισθεί κυβέρνηση. Εκείνη τη στιγμή θα σας φωνάξω».
Ο Κάρολος Παπούλιας τόνισε πως είναι εθνική ανάγκη να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, οι κ.κ. Παπούλιας και Πικραμμένος συζήτησαν για τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών αλλά και για τις εκλογές, συμφωνώντας πως όλα κύλησαν ομαλά, παρά τα κρούσματα απόπειρας διασάλευσης της τάξης, τα οποία αντιμετωπίστηκαν.

«Υπήρξαν κάποιες αντιξοότητες, όπως οι πυρκαγιές, που αντιμετωπίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Συγχαίρω τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το Πυροσβεστικό Σώμα και όσους βοήθησαν με αυταπάρνηση στην αντιμετώπισή τους», είπε ο κ. Πικραμμένος.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να είναι προσεκτική γιατί με τις πυρκαγιές έχουμε κακή ιστορία».

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός τόνισε πως η χώρα χρειάζεται το ταχύτερο δυνατό νέα κυβέρνηση γιατί τα προβλήματα του τόπου είναι πολλά και μεγάλα και δε μπορούν να περιμένουν.

«Δεν υπάρχει μακάρι αλλά προσταγή»
Με τη φράση «δεν υπάρχει μακάρι αλλά είναι κατηγορική προσταγή πλέον», απάντησε ο Κάρολος Παπούλιας στην ευχή του προέδρου της απερχόμενης Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα όταν του παρέδωσε, λίγο πριν το μεσημέρι, τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών.

«Μακάρι να σχηματισθεί κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν» είπε ο κ. Πολύδωρας και πρόσθεσε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν με άψογο τρόπο. Μετά, παρέδωσε στον Κάρολο Παπούλια το επίσημο πρακτικό των αποτελεσμάτων που του είχε δώσει νωρίτερα ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΩΡΑ στο Προεδρικό ο Α.Σαμαράς για να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – Τι θα γίνει από εδώ και πέρα – Πρώτη συνάντηση με Τσίπρα στις 14:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε