Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Παπούλιας σε Προβόπουλο: Πολύ σίγουρο σας βλέπω ότι είστε καλά

Παπούλιας σε Προβόπουλο: Πολύ σίγουρο σας βλέπω ότι είστε καλά

Με διάθεση για χιούμορ υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο Γιώργο Προβόπουλος έγινε δεκτός στο προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο κ. Παπούλιας τον υποδέχτηκε με την ερώτηση: «τι κάνετε;» για να απαντήσει ο επικεφαλής της ΤτΕ «καλά είμαι». «Το λέτε… με μια βεβαιότητα. Τι υποκρύπτει αυτή η βεβαιότητα;» ρώτησε τότε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η συζήτηση των δυο ανδρών επικεντρώθηκε στις εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να τονίζει πως θα ήθελε πιο γρήγορες και επιθετικές τις διαδικασίες για τις εξαγορές και συγχωνεύσεις.

«Τα πράγματα κινούνται. Ανήκω σ’ αυτούς, βέβαια, που πιστεύουν ότι πρέπει να κινηθούν ακόμα πιο γρήγορα και πιο επιθετικά, αλλά πάντως κινούνται τα πράγματα. Αυτό είναι, νομίζω, θετικό. Στον τραπεζικό χώρο, έχουμε μια αναδιάταξη των δυνάμεων που, μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση που έχει ήδη ξεκινήσει και θα συμπληρωθεί καθ’ οδόν, θα δημιουργήσει ένα τραπεζικό σύστημα πιο ισχυρό, πιο αποτελεσματικό», είπε ο κ. Προβόπουλος.

Με αφορμή δηλώσεις του αρμόδιου Επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ (σ.σ. αποκάλυψε τις πρώτες λεπτομέρειες για την τραπεζική ενοποίηση) ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να μάθει πώς εξελίσσονται τα πράγματα με την εποπτεία των τραπεζών.

«Είναι κομμάτι των πρωτοβουλιών που παίρνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να ξεπεράσουμε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση. Και αυτό, πράγματι, προχωράει αρκετά γρήγορα», απάντησε ο κ. Προβόπουλος, προβλέποντας ότι θα υπάρξουν γρήγορες εξελίξεις.

«Θα έχουμε απτά αποτελέσματα. Υπάρχουν, βέβαια, και εκεί δυσκολίες, αλλά υπάρχει καταρχήν η πολιτική βούληση να κινηθούμε γρήγορα. Και αυτό θα είναι θετικό, όταν προχωρήσει και για τον ελληνικό τραπεζικό τομέα», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαμαράς προς υπουργούς: “Σε 2 χρόνια θα είναι όλα καλύτερα! – Ξέρω ότι έχουμε φτάσει μέχρι το κόκκαλο – Ευαγγέλιο για μας η προγραμματική συμφωνία

Ο λογαριασμός των 11,87 δισ – Έρχονται πιο δύσκολες ημέρες – Στο στόχαστρο και πάλι μισθωτοί και συνταξιούχοι – ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ των επώδυνων μέτρων

Τσίπρας σε Δαμανάκη: Σταματήστε να μιλάτε για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Τώρα λένε ότι δεν ξέρουν πότε θα μειώσουν τον ΦΠΑ!

Η αγοραστική μας δύναμη επέστρεψε στο 1980!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε