Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Παπούλιας σε Ρομπάϊ: Μην αφήσετε να χωριστούμε σε Βόρειους και Νότιους

Παπούλιας σε Ρομπάϊ: Μην αφήσετε να χωριστούμε σε Βόρειους και Νότιους

Το θέμα της Ελλάδας δεν αναμένεται να συζητηθεί στην Σύνοδο Κορυφής, αφού η τρόικα δεν έχει επισκεφθεί την Αθήνα και δεν υπάρχουν στοιχεία. Αυτό φέρεται να είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι στην συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παπούλιας πάντως τόνισε στον Πρόεδρο της ΕΕ τους κινδύνους που θα επέφερε ενδεχόμενος διχασμός της Ευρώπης σε βόρειους και νότιους.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές η εικόνα που αποκόμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ότι τα οικονομικά προβλήματα χωρών όπως η Ισπανία, η Κύπρος, αλλά και η Ιταλία, καθώς και τα ζητήματα της οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων της Συνόδου Κορυφής.

Από ελληνικής πλευράς, ο κ. Παπούλιας επισήμανε στον κ. Ρομπάϊ ότι η Ελλάδα διαθέτει πλέον κυβέρνηση ικανή να διαχειριστεί τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ωστόσο τα προβλήματα ρευστότητας που ταλανίζουν τη χώρα.

Ο κ. Παπούλιας θα συναντηθεί σήμερα με τους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνάντηση Παπούλια – Χριστόφια στις Βρυξέλλες – Όλο το πρόγραμμα

Εγκρίθηκε η βοήθεια για την Κύπρο – Την άλλη εβδομάδα η τρόικα στην Λευκωσία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε