Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Παππάς: Θα πληρώνουν τα κανάλια μέχρι να εκδοθούν οι νέες άδειες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– “Οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν θα λειτουργούν άνευ τιμήματος” είπε ο υπουργός στη Βουλή
– Το ποσό θα καθοριστεί με βάση τα χρήματα που δόθηκαν στον διαγωνισμό για της άδειες που ακυρώθηκε από το ΣτΕ
– Αλλαγές και στη νομοθεσία για τις διαφημίσεις προανήγγειλε ο Νίκος Παππάς

Την προαναγγελία αυτή έκανε σήμερα στην Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή και λίγο πριν γίνει γνωστή η σχετική απόφαση που εξέδωσε το ΣτΕ και ακύρωσε τον πρόσφατο διαγωνισμό

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς ανέφερε χαρακτηριστικά πως μετά την καθαρογραφή της αποφάσεως το ΕΣΡ θα ξεκινήσει την διαδικασία του νέου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλήνιας εμβέλειας ενώ «για το μεσοδιάστημα , από τώρα και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης, οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν θα λειτουργούν άνευ τιμήματος».

Ο κ. Νίκος Παππάς , αναφορικά με το ύψος του προσωρινού τιμήματος που θα κληθούν να πληρώσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ανέφερε πως υπάρχει τεκμήριο και οδηγός για το εύλογο ύψος του και αυτό έχει διαμορφωθεί από τον διαγωνισμό «ναυάγιο» του περασμένου Αυγούστου.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, παράλληλα προανήγγειλε και αλλαγές στη διαφημιστική νομοθεσία λέγοντας πως υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» ενώ ανέφερε πως για τη διετία 2015-16, οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν καταλογιστεί  76 εκ. ευρώ, από φόρο τηλεοπτικής διαφήμισης, εκ των οποίων ήδη έχουν εισπραχθεί τα 60 εκατ. ευρώ.
 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε