Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Παππάς για Λοβέρδο: Τέτοια κυνική ομολογία, δεν την περίμενα…

Παππάς για Λοβέρδο: Τέτοια κυνική ομολογία, δεν την περίμενα…

Άκρως ειρωνική ήταν η απάντηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο. Ο τελευταίος με αφορμή συνέντευξη του υπουργού είχε αναρωτηθεί αν είναι σε… παραλήρημα.

«Ο κ. Λοβέρδος και οι συν αυτώ θα θεωρήσουν ευχάριστη για τη δημοκρατία και την κοινωνία μας, μια ενδεχόμενη απόφαση που μεταφέρει 250 εκ ευρώ από δράσεις υπέρ νοσοκομείων και παιδικών σταθμών στους λογαριασμούς ανθρώπων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Τέτοια κυνική ομολογία δεν την περιμέναμε. Τους ευχαριστούμε για την αφοπλιστική ειλικρίνεια», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας.

Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, πως «εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για τη Δημοκρατία», αναρωτήθηκε «είναι καλά;» και εάν βρίσκεται σε «παραλήρημα».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτηριστικά ανέφερε «ότι διαβάζω ότι σήμερα, λοιπόν, το πρωί στον REAL FM, ο Υπουργός Επικρατείας, είπε ότι “θα είναι πλήγμα για τη Δημοκρατία, εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφανθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας”(!). Μα, πλήγμα κατά της Δημοκρατίας –λόγω του προκείμενου θέματος- είναι να έχεις κάνει αντισυνταγματικό νόμο, να έχεις προσβάλει το Σύνταγμα, να μην το έχεις παραδεχθεί και να θες να προδικάσεις την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πλήγμα κατά της Δημοκρατίας είναι η παραβίαση του Συντάγματος και όχι η εφαρμογή του!» και πρόσθεσε «Ο κ. Παππάς, επίσης είπε ότι “θα είναι έκπληξη γι’ αυτόν εάν την Τετάρτη εκδοθεί απόφαση”. Τι μας λέει εδώ δηλαδή ο άνθρωπος αυτός; Σε παραλήρημα είναι; Είναι καλά; Είναι κουβέντες από Υπουργό αυτές; Είναι κουβέντες από μέλος της εκτελεστικής και της νομοθετικής λειτουργίας, που απευθύνεται στη δικαστική; Να είμαστε λίγο κρατημένοι. Η αλαζονεία της εξουσίας δεν θεραπεύει πάσαν νόσον… Αντιθέτως, τις παροξύνει τις νόσους…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε