Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Παππάς σε καναλάρχες: Μην προκαλείτε την τύχη σας!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Επίθεση από το βήμα της Βουλής στη ΝΔ άσκησε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, καλώντας την να ανακαλέσει την ανακοίνωσή της ότι θα ακυρώσει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει ο μειοδοτικός διαγωνισμός για τις 4 τηλεοπτικές άδεις πανελλήνιας εμβέλειας, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου εξαπέλυσε επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Νίκος Παππάς χαρακτηριστικά ανέφερε πως «είναι θλιβερό σήμερα που ο διαγωνισμός είναι στην τελική του φάση κάποιοι να μιλάνε για παρωδία…. Η ΝΔ θα πρέπει να ανασκευάσει τη γραμμή της για ακύρωση του διαγωνισμού. Τι λέει δηλαδή η ΝΔ, ότι εάν εκλεγεί θα ακυρώσουν τις άδειες που έχουν θα δοθούν; Και τι θα κάνει με τα χρήματα που θα έχουν δώσει οι μειοδότες; Στοιχειώδης λογική να υπάρχει σε αυτά που λέει. Η ΝΔ θα πρέπει αλλάξει γραμμή και να ανακαλέσει. Να πει ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού….».

Ο υπουργός Επικρατείας σύγκρινε τον διαγωνισμό αυτό για τις τηλεοπτικές άδειες με τον διαγωνισμό της Digea, που παραβίασε ακόμα και την αρχή ότι ο πάροχος δικτύου δεν μπορούσε να είναι ο ίδιος με τον πάροχο περιεχομένου… Η κυβέρνηση αυτή, είπε, σέβεται το Σύνταγμα και τους Νόμους, ενώ κάλεσε και τους προκατόχους τους – που τους καταλόγισε ότι επιζητούν 5 λεπτά δημοσιότητας- να τιμήσουν το παρελθόν τους και να εξηγήσουν γιατί δεν έκαναν αυτό που λέγε ο νόμος για την δανειοδότηση των Καναλιών. “Τους πίεσε κάποιος, τους έβαλαν τρικλοποδιά και δεν προχώρησαν στην αδειοδότηση των καναλιών; Σε αυτά να απαντήσουν”, είπε, “και όχι να κάνουν φτηνή κριτική…”.

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, δεσμεύτηκε ότι ο διαγωνισμός θα είναι αδιάβλητος και “δεν υπάρχει κανένας τρόπος για υπέρβαση της νομιμότητας”. Και προειδοποίησε πως “κανένας δεν θα πρέπει να προκαλεί την τύχη του…” και κάλεσε τους υποψηφίους να σταματήσουν “να τρομοκρατούν δημόσιους λειτουργούς πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να σταματήσουν την διαδικασία γιατί εάν πιστεύουν κάτι τέτοιο πλανώνται πλάνη οικτρά….”.

Απαντώντας και επί της ουσίας της επίκαιρης ερώτησης του Νίκου Νικολόπουλου για την κλοπή εικόνας του ΣΚΑΪ από την ΕΡΤ, τον Δεκαπενταύγουστο από την λειτουργία της Παναγίας της Τήνου είπε πως “η κλοπή είναι εξόφθαλμη ότι έγινε” από τον ιδιωτικό σταθμό του Φαλήρου και προανήγγειλε ότι “η ΕΡΤ θα προχωρήσει στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς. Δεν θα το αφήσουμε έτσι…”.

Νωρίτερα. ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων. Χρήστος Σπίρτζης. απαντώντας σε άλλη επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ. Βασίλη Κόκκαλη. σχετικά με την σύμβαση του δημοσίου με την Digea είπε πως τα όσα έγιναν έχουν πάει στους εισαγγελείς που εξετάζουν τα στοιχεία. Θα περιμένουμε τις αποφάσεις τους και μετά την ολοκλήρωση των διαγωνισμών για τις τηλεοπτικές άδειες, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επανεξέταση της σύμβασης και του χάρτη συχνοτήτων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε