Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Παρά το ΝΑΙ διαγράφηκε ο Σολδάτος από τη ΝΔ

Παρά το ΝΑΙ διαγράφηκε ο Σολδάτος από τη ΝΔ

Όλο το παρασκήνιο πίσω από το ΝΑΙ του Σολδάτου και την διαγραφή του από τη ΚΟ της ΝΔ

Μέχρι και αργά το βράδυ ο Θ. Σολδάτος δήλωνε πως δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό… Τι μεσολάβησε όμως και ο βουλευτής της ΝΔ άλλαξε στάση κατά την ψηφοφορία και ψήφισε ΝΑΙ στον προϋπολογισμό και ΟΧΙ για τα υπ. Ανάπτυξης και Κοιν. Ασφάλισης;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής της ΝΔ που μέχρι αργά το βράδυ ήταν “αντάρτης” άλλαξε στάση όταν δέχτηκε πιέσεις τόσο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όσο και από στενούς του συνεργάτες και από άλλα στελέχη της ΝΔ. Ωστόσο, παρά το ΝΑΙ του προϋπολογισμού, το ΠΑΡΩΝ φαίνεται να ενόχλησε τη ΝΔ κι έτσι με διαδικασίες εξπρές ο Θ. Σολδάτος διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής μετά την αλλαγή της στάσης του δεν περίμενε να διαγραφεί από το κόμμα…

Ο κ. Θ. Σολδάτος είναι γεννημένος στη Μελβούρνη το 1957, παντρεμένος με την Ιωάννα Σάλτα και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Στο επάγγελμα είναι Φυσικός, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διπλωματούχος του “Melbourne University” της Αυστραλίας. Είναι βουλευτής Λευκάδας με τη Ν.Δ. κατά την περίοδο 2007 – σήμερα. Μετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στην υποεπιτροπή για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση του προβλήματος των Ναρκωτικών, της Βουλής.

Επίσης ήταν:
– Ένας εκ των 50 στελεχών που υπέγραψαν την υποψηφιότητα Σαμαρά, κατά τις διαδικασίες εκλογής προέδρου της Ν.Δ. το 2009.
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.

– Γραμματέας Παλιννοστούντων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Ν.Δ. 2011 – 2012.

– Ιδρυτικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ., 2009 – 2011.

– Ως βουλευτής διετέλεσε αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν.Δ. Επίσης Γραμματέας στην Ομάδα Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με το Κοινοβούλιο της Αυστραλίας, 2007-2009.

– Αντιπρόεδρος Δ.Σ. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, 2005-2007, στο οποίο άσκησε και χρέη προέδρου.

– Επικεφαλής αντιπροσωπείας στο Παναλβανικό συνέδριο νοσηλευτών του Αργυροκάστρου, στα πλαίσια του προγράμματος Hellenic Aid, 2005.

– Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ., 2002-2004.

– Αναπληρωτής Υπεύθυνος της Ομάδας Έργου «Θεματικός Τουρισμός-Εναλλακτικές και Ειδικές Μορφές Τουρισμού» στον Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ., 2002-2004.

– Περιφερειάρχης της Ν.Δ. στην Ήπειρο, 1997-2000.

– Ιδρυτικός Γραμματέας της Ν.Δ. Μελβούρνης, 1982-1986.

– Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ε.Φ.Ε.Ε., 1979 και 1ος αιρετός πρόεδρος Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων, 1978-1980.

– Πρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Λευκάδας,1977-1978.

– Ιδρυτικό μέλος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., συμμετείχε ως σύνεδρος στο ιδρυτικό Προσυνέδριο της Ν.Δ. καθώς επίσης και στο ιδρυτικό 1ο Συνέδριο της Ν.Δ. στη Χαλκιδική.

– Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, του Επαγγελματικού και Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ενώ συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες της «National Union of Greek Australian Students», της Μελβούρνης κατά την περίοδο 1982-1984.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΘΥΜΟΥΛΕΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός με 167 ΝΑΙ 128 ΟΧΙ 4 ”Παρών”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε