Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παραιτήθηκε ο νεος υφυπουργός Ναυτιλίας Γ.Βερνίκος - Δεν θα υπάρξει αναπλήρωση της θέσης του

Παραιτήθηκε ο νεος υφυπουργός Ναυτιλίας Γ.Βερνίκος - Δεν θα υπάρξει αναπλήρωση της θέσης του
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.06.2012 | 18:14
Πρώτη δημοσίευση: 26.06.2012 | 17:13

- Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά
- Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου για το αν συμμετέχει σε offshore εταιρείες
- Κάτι τέτοιο είναι ασύμβατο με τα πολιτικά πρόσωπα
- O κ.Βερνίκος είχε ήδη ενημερώσει τον κ. Βενιζέλο για αυτή την κίνηση

Δεκτή έγινε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η παραίτηση που υπέβαλε νωρίτερα ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Γιώργος Βερνίκος.

Ο κ. Βερνίκος, παραιτήθηκε μετά από δημοσιεύματα, αλλά και ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρονταν σε συμμετοχή του σε εξωχώρια (offshore) εταιρεία, κάτι που είναι ασυμβίβαστο με τα κυβερνητικά καθήκοντα, σύμφωνα με νόμο του 2010.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν πρόκειται να υπάρξει αντικαταστάτης τού παραιτηθέντος υφυπουργού.

Νωρίτερα, ο κ. Βερνίκος είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και όπως έγινε γνωστό από πηγές της Ιπποκράτους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησε με την απόφασή του να παραιτηθεί.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική στάση του κ.Βερνίκου ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.

Όμως, προσθέτει, ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής. Απαγορεύεται ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Προβλέπονται μάλιστα βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του νόμου αυτού.

Όμως, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ. Εάν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με αυτή την εταιρία, αυτή η ιδιότητα αποτελεί απόλυτο κώλυμα για την υπουργοποίησή του, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Δεν θα πρέπει άμεσα να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. υφυπουργό;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένας υφυπουργός με πρόστιμο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου


    Διαδώστε αυτό το άρθρο