Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Παραλήρημα Λαγού στη Βουλή: Είστε μπολσεβίκοι και πολιτικά καθάρματα!

Παραλήρημα Λαγού στη Βουλή: Είστε μπολσεβίκοι και πολιτικά καθάρματα!

Νέο “σόου” έστησε μέσα στη Βουλή η Χρυσή Αυγή, με τον βουλευτή της Γιάννη Λαγό να επιτίθεται με βαριές εκφράσεις στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Αφορμή η επίθεση αντιεξουσιαστών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής την περασμένη Παρασκευή, το Άγιο Φως και την… Επανάσταση του ’21!

Σε έξαλλη κατάσταση, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε την επίθεσή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για «αλήτες κουκουλοφόρους, παρακρατικούς των Εξαρχείων» με τους οποίους κατηγόρησε τον Νίκο Τόσα πως συνεργάζεται και τους καλεί σε διάλογο!

«Μη με διακόπτεις! Οι αλήτες του Ρουβίκωνα και των Εξαρχείων κάνουν παρέλαση στα Εξάρχεια και τους κοιτάτε» είπε και υποστήριξε ότι κανένας αστυνομικός μετά την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής δεν έκανε καμία σύλληψη, πως οι κάμερες δεν κατέγραψαν τίποτα και πως «συλλάβατε χρυσαυγίτες γιατί δήθεν έδειραν κάποιον», αναφερόμενος στην αναίτια επίθεση που δέχτηκε 24χρονος φοιτητής που έτυχε να περνά από το σημείο λίγες ώρες μετά το “ντου” στα γραφεία και το βιβλιοπωλείο της οργάνωσης.

«Είστε συνεργάτες με του Ρουβίκωνα, με τους Εξαρχιώτες, είναι τα χαϊδεμένα παιδιά των βουλευτών και των υπουργών σας, που όταν γίνεται προσαγωγή είναι τα παιδιά τους μέσα. Θα με ακούσεις! Είσαι υπόλογος. Είστε όλοι εδώ μέσα ηθικοί αυτουργοί, οδηγείτε τους αλήτες παρακρατικούς να επιτίθενται σε χρυσαυγίτες γιατί έχετε περάσει την εντύπωση ότι οι χρυσαυγίτες δεν είναι άνθρωποι. Ψευδέστατοι δημοκράτες, απαράδεκτοι δήθεν ανθρωπιστές! Είσαι ένας απαράδεκτος που πρέπει να ντρέπεται», συνέχισε σε έξαλλη κατάσταση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

«Είστε μπολσεβίκοι και πολιτικά καθάρματα» είπε επίσης, αναφερόμενος και στην επίθεση στη Marfin τον Μάιο του 2010, όπου χάθηκαν τρεις αθώοι άνθρωποι από τη φωτιά που ξέσπασε στο υποκατάστημα της τράπεζας κατά τη διάρκεια μεγαλειώδους πορείας κατά της ψήφισης του πρώτου Μνημονίου. «Οι παρακρατικοί αλήτες σύντροφοί σας, οι γιοι των υπουργών σας, οι σύντροφοι των υπουργών σας, κάψανε τους ανθρώπους. Δεν συνελήφθη κανείς, δεν τιμωρήθηκε κανείς. Είναι δικοί σας αυτοί που έκαψαν τη Marfin».

Από τα πυρά του δεν γλίτωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, με αφορμή τις δηλώσεις του για το Άγιο Φως. «Ποιος είναι αυτός ο άθεος, ο αστείος ο Μπαλαούρας που θα τολμήσει να μιλήσει για την Ελλάδα και θα τολμήσει να μιλήσει για το Άγιο Φως». Όταν ο προεδρεύων της συνεδρίασης Δημήτρης Κρεμαστινός ζήτησε να μην γραφτούν στα πρακτικά οι εκφράσεις του Γιάννη Λαγού, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής του απάντησε, στο ίδιο πάντα ύφος, πως όσα λέει θέλει να γράφονται στα πρακτικά γιατί μόνο ο ελληνικός λαός έχει την ευκαιρία να τον κάνει να σωπάσει, αν τον αφήσει εκτός Βουλής.

Και κατέληξε το… παραλήρημα με αναφορά στο ’21. «Για όλους εσάς τους άθεους που δεν σας αρέσει ούτε τις μέρες του Πάσχα, να σας πούμε κάτι που σας στενοχωρεί: η Επανάσταση του ’21 είχε γίνει για το όνομα, την Πίστη του Χριστού την Αγία και την ελευθέρωση της πατρίδας μας».

«Ο νόμος θα εφαρμοστεί είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Ήδη έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, τους καλώ να κλειστούν στο ντουλάπι της ιστορίας. Είναι υπαίτιοι εθνικών προδοσιών και δεν πρέπει να μιλούν» απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η συμπεριφορά του χρυσαυγίτη βουλευτή προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των βουλευτών, κάποιοι από τους οποίους τα έβαλαν και με τον Δημήτρη Κρεμαστινό γιατί δεν του έβαλε… φρένο! «Καταδικάζω όλη αυτή τη λεκτική βία και τη φασιστική επίθεση. Θα έπρεπε να έχετε ανακαλέσει στην τάξη τους απογόνους των ναζιστών» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώνης τόνισε πως η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. «Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε δύσκολη θέση επειδή ο λαός τους πήρε χαμπάρι ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση», τόνισε.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος μίλησε για ακραίο ρατσιστικό παραλήρημα, σημειώνοντας πως «η Δημοκρατία πρέπει να αυτοπροστατεύεται, το ελληνικό Κοινοβούλιο πρέπει να αυτοπροστατεύεται. Υπάρχει ο κανονισμός, πρέπει να εφαρμοστεί επιτέλους. Θα πρέπει επιτέλους να βρούμε τους τρόπους, υπάρχουν αυτοί οι τρόποι και θεσμικά, αυτοπροστασίας της δημοκρατίας μας από τέτοιες φασιστικές, ρατσιστικές επιθέσεις, οι οποίες δεν τιμούν κανέναν».

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε