Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Παραμένει το βέτο Κουβέλη στα εργασιακά;

Παραμένει το βέτο Κουβέλη στα εργασιακά;

Από τα όσα έγιναν γνωστά για το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων Σαμαρά με τους πολιτικούς αρχηγούς ως αργά χθες το βράδυ, φάνηκε ότι οι κόκκινες γραμμές για την ΔΗΜΑΡ εξακολουθούν να υπάρχουν.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Οι απαιτήσεις της τρόικα στα εργασιακά οδηγούν στην ισοπέδωση της εργασίας και δεν έχουν καμιά σχέση με τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις αναδιαρθρώσεις. Οι όποιες προβλέψεις του μνημονίου δεν μπορούν να τραβιούνται στα άκρα και αντιθέτως πρέπει να αλλάξουν. Η νομοθετική ρύθμιση της αγοράς εργασίας είναι εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας.

Η πολιτική αναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους μας πρέπει να έχει στην πρώτη γραμμή την εξαίρεση των εργασιακών θεμάτων από τη συζήτηση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις, μαζί, βεβαίως, με τα άλλα ζητήματα, όπως η χρονική επιμήκυνση, η δυνατότητα αντικατάστασης και απόσυρσης μέτρων στο βαθμό που θα υπάρχει υπεραπόδοση στα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου και η ανάληψη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Η ΔΗΜΑΡ σκοπεύει την υπόθεση των εργασιακών ζητημάτων να “την πάρει πάνω της”. Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε την ουσία της δήλωσης του προέδρου του κόμματος Φ. Κουβέλη: «Δεν ψηφίζουμε αυτά τα μέτρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανατροπή τη νύχτα – Σκληρό ροκ μεταξύ αρχηγών και πως λύγισε ο Τόμσεν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε