Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Παράρτημα της “Αυγής” οι γερμανικοί FT!

Παράρτημα της “Αυγής” οι γερμανικοί FT!

Φωτιές έχει ανάψει το περίεργο και κατά πολλούς προβοκατόρικο δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times, το οποίο είναι γραμμένο στα ελληνικά, απευθύνεται προφανώς στους έλληνες και αποκαλεί επικίνδυνο δημαγωγό τον Αλέξη Τσίπρα και καλεί τους έλληνες να ψηφίσουν ΝΔ.

Η Αννα Διαμαντοπούλου έκανε την δική της ανάγνωση και ευθέως απέδωσε το κείμενο στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

“Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι, δύο μέρες πριν από τις εκλογές, τολμά οποιαδήποτε ξένη εφημερίδα να γράφει στην ελληνική γλώσσα ένα τέτοιο άρθρο. Πρόκειται για τρομακτική πολιτική απρέπεια, για γεγονός απολύτως απαράδεκτο και καταγγελτέο. Οι Financial Times Deutschland λειτουργούν σαν παράρτημα της εφημερίδας «Αυγή»”, λέει η Αννα Διαμαντοπούλου.

Και συενχίζει: “Σας θυμίζω ότι, πολύ πριν από τις εκλογές, είχα δηλώσει ότι οι παρεμβάσεις του κ. Σόιμπλε γίνονται με προβοκατόρικο τρόπο και επειδή είναι έμπειρος πολιτικός, ξέρει πολύ καλά ότι η παρέμβαση ενός ξένου ηγέτη σε μία χώρα έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα και ωθεί τα πράγματα σε άλλη κατεύθυνση από αυτή που θα έπρεπε να προσπαθεί η Γερμανία.
Επιχειρείται να οδηγηθεί η Ελλάδα στην έξοδο της ευρωζώνης. Δεν αποδέχομαι ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις γίνονται καλοπροαίρετα προκειμένου να βοηθήσουν.
Εδώ και μήνες γίνονται συστηματικά παρεμβάσεις και από άλλους ηγέτες, που με άκομψη διπλωματική γλώσσα εμπλέκονται στα εσωτερικά της χώρας, δίνουν κατευθύνσεις στους πολίτες, παρεμβαίνουν στους πολιτικούς αρχηγούς, κάνουν παρατηρήσεις στα κόμματα. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα στις δημοκρατίες. Και από τη στιγμή που γίνονται από μία χώρα που έχει μακρά δημοκρατία και πολιτικούς με μεγάλη εμπειρία, θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος τρόπος παρέμβασης μόνο ως προβοκάτσια μπορεί να θεωρηθεί.

Θυμίζω την παρέμβαση του κ. Σόιμπλε για τις εκλογές. Από τον Δεκέμβριο ήμουν απολύτως αντίθετη στη διενέργεια εκλογών, τονίζοντας ότι η χώρα έπρεπε πρώτα να σταθεροποιηθεί και μετά να πάμε σε εκλογές. Όταν, όμως, είπε ο κ. Σόιμπλε ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα, θεώρησα ότι ήταν μεγάλη προβοκάτσια και ότι ήταν αδύνατο πλέον να μην πάει η χώρα σε εκλογές.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κείμενο στα ελληνικά στη γερμανική έκδοση των Financial Times: “Αντισταθείτε στον δημαγωγό”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε