Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Παρασκευή και 13 η συζήτηση του πορίσματος για τη Siemens – Παράταση της Ολομέλειας για τα υποβρύχια ζητά ο ΛΑΟΣ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Γρουσούζικη» ή όχι, την Παρασκευή 13 Μαΐου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο «Siemens».

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα για το σκάνδαλο της Siemens που κατατέθηκε δεν βρέθηκε κανείς πλην του Τάσου Μαντέλη που να έχει πάρει τα «μαύρα χρήματα» της Siemens. Το πόρισμα εκδόθηκε πριν από τέσσερις μήνες και επιρρίπτει ευθύνες σε 12 υπουργούς, επτά από πλευράς Νέας Δημοκρατίας και πέντε από πλευράς ΠΑΣΟΚ και ζητά την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών τους.

Πρόκειται για τους πρώην υπουργούς της ΝΔ κκ. Γ. Αλογοσκούφη, Μ. Λιάπη, Ι. Παπαθανασίου, Γ. Βουλγαράκη, Πρ. Παυλόπουλο, Β. Πολύδωρα και Χρ. Μαρκογιαννάκη, καθώς και οι «πράσινοι» κκ. Αν. Μαντέλης, Χρ. Βερελής, Ν. Χριστοδουλάκης, Ι. Παπαντωνίου και Α. Τσοχατζόπουλος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, ενημέρωσε την Διάσκεψη των Προέδρων ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα φέρει πρόταση για την προσαρμογή του Κανονισμού στον τροποποιημένο νόμο περί «ποινικής ευθύνης των υπουργών».

Ειδικότερα, θα προβλέπεται η δυνατότητα συγκρότησης, με απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής, τριμελούς Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Εισαγγελέων το οποίο θα αποφαίνεται για την βασιμότητα των κατηγοριών μετά από την κατάθεση πρότασης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ζήτα την παράταση των εργασιών της Ολομέλειας και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έτσι ώστε, όπως τονίζει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, να μην παραγραφούν αξιόποινες πράξεις αν διαπιστωθούν από την Προανακριτική Επιτροπή που θα διερευνήσει την υπόθεση των υποβρυχίων.

Η 12μελής Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή που θα διερευνήσει ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες της στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και να παραδώσει το πόρισμα της μέχρι τις 6 Ιουνίου.

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ, που σημειώνεται ότι δεν μετέχει στην Προανακριτική Επιτροπή, καταγγέλλοντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για «επιχείρηση συγκάλυψης», οι βουλευτές Θάνασης Πλεύρης και Κώστας Αϊβαλιώτης ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών την κατάθεση εγγράφων που αφορούν την υπόθεση.

Επικαλούμενοι την κατάθεση στην δικαιοσύνη του πρώην Γενικού Διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, Ε. Βασιλάκου, αιτούνται να τους χορηγηθούν το έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το οποίο δόθηκε εντολή εκταμίευσης τον Ιούλιο 2009 του ποσού 105 εκατ. ευρώ προς την εταιρία Ferrostaal και τυχόν γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. ή της νομικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών για την υπόθεση των υποβρυχίων, διαχρονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα κυνηγήσουμε τη Siemens με νομική εταιρία από το εξωτερικό

Siemens: 2 δισ. η ζημιά – Κανείς πλην Μαντέλη που να τα έχει πάρει – Παραπέμπονται 12 πρώην υπουργοί

Παραπομπή Τσοχατζόπουλου στην Προανακριτική ψήφισε η Βουλή – Κόλαφος κατά του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε