Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Παρασκευόπουλος: “Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες…” [vid]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για το ενδεχόμενο να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος. Συγκεκριμένα τόνισε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να πάει γρήγορα σε νέα ρύθμιση.

Σε διαφορετική περίπτωση “θα βρεθούμε σε μια κατάσταση με επίσης αντισυνταγματικά χαρακτηριστικά, που είναι η έλλειψη αδειών και η απουσία εκλεγμένου ΕΣΡ”, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Τόνισε ακόμη πως η αποκατάσταση της ομαλής πορείας, προϋποθέτει ούτως ή άλλως τη συγκρότηση του ΕΣΡ, όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ. “Θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες αναμορφώσεις στην ισχύουσα νομοθεσία για τις άδειες ώστε αυτή να προσαρμοστεί στην απόφαση του ΣτΕ“, ήταν η δήλωση του υπουργού.

“Η προσπάθεια να πάμε σε μια νέα ρύθμιση θα είναι και πάλι δύσβατη”, συμπλήρωσε ο Νίκος Παρασκευόπουλος, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα.

Ερωτηθείς σχετικά με την πειθαρχική έρευνα για το πως διέρρευσαν τα email από την προσωπική αλληλογραφία του ανώτατου δικαστικού του Συμβουλίου της Επικρατείας, απάντησε: “Δεν ξέρω πού θα οδηγήσει πολιτικά η διερεύνηση, ξέρω ότι νομικά είναι σωστό, καθώς κινήθηκα με τρόπο που αποκλείει αναφορά στην ιδιωτική ζωή του δικαστή“.

Μάλιστα, δεν δίστασε να δηλώσει πως συμφωνεί με την Ενωση Δικαστών που καταγγέλλει “επιχείρηση εκβιασμού”.

Τέλος, αναφορικά με την αποκάλυψη εισαγγελικής έρευνας για τα capital controls, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι το πληροφορήθηκε από τον Τύπο “διότι η Δικαιοσύνη προχωρά μόνη της και ανεξάρτητα από το υπουργείο. Αν έχει εξέλιξη, θα δούμε τα πορίσματα”.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε