Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Παρασκηνιακές ζυμώσεις στο ΚΚΕ για τον διάδοχο της Α. Παπαρήγα

Παρασκηνιακές ζυμώσεις στο ΚΚΕ για τον διάδοχο της Α. Παπαρήγα

Τα εσωκομματικά ζητήματα στο ΚΚΕ αποτελούν ταμπού, ωστόσο μετά το κακό εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου έχει ανοίξει πλέον έστω σε άκρως παρασκηνιακό επίπεδο και εντός φυσικά των τειχών του Περισσού η συζήτηση για την ανανέωση και τη διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος.

Η Αλέκα Παπαρήγα συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια στη θέση της γενικής γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, είναι η μακροβιότερη θητεία Γ.Γ. στη ιστορία του κόμματος, και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι το επόμενο Συνέδριο θα σηματοδοτήσει την εκλογή νέου Γ.Γ.

Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν τα τεκταινόμενα και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και συζητήσεις στο Περισσό δύο είναι αυτή τη στιγμή τα ονόματα που παίζουν για διάδοχοι της κ. Παπαρήγα.

Και οι δύο είναι μέλη του Πολιτικού Γραφείου. Πρόκειται για τον Νίκο Σοφιανό που θεωρείται ο εκλεκτός της κ. Παπαρήγα και τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ορισμένοι αναφέρονται και στο όνομα του βουλευτή Θανάση Παφίλη, αλλά η περίπτωση του θεωρείται αρκετά… «φιλελεύθερη»! Όλα εν πάση περιπτώσει θα κριθούν στο 19ο Συνέδριο που ήταν προγραμματισμένο για τον Φεβρουάριο του 2013, σύμφωνα όμως με όλες τις πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί λίγους μήνες αργότερα και σίγουρα πριν από το καλοκαίρι.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε