Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Παράταση στην εξεταστική για το Βατοπέδι ζητά η Ν.Δ.

Παράταση στην εξεταστική για το Βατοπέδι ζητά η Ν.Δ.

Η Ν.Δ. συνδυάζει την παράταση που ζήτησε με τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου

Την παράταση επί ένα τετράμηνο, των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ζήτησε σήμερα η ΝΔ στον απόηχο και των δημοσιευμάτων που συνδέουν το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου, με εταιρείες που διαχειρίζονταν χρήματα της Μονής. 

Τυπικά, η ΝΔ ζητά την νέα παράταση των εργασιών, προκειμένου να ανοιχθούν και να ελεγχθούν όλοι οι λογαριασμοί της Μονής και των συνεργασθεισών με αυτήν εταιρειών, προκειμένου να αποδειχθεί η ύπαρξη ή μη, ροής πολιτικού χρήματος – όπως επίσης και για να διεξαχθεί πραγματογνωμοσύνη που θα καταδείξει την ύπαρξη ζημίας του Δημοσίου (σ.σ. τέτοιου είδους πραγματογνωμοσύνη, δεν έχει ακόμη παραγγελθεί). 

“Δεν νοείται οικονομικό σκάνδαλο χωρίς χρηματισμό των εμπλεκομένων και αποδεδειγμένη ζημία του φερομένου ως ζημιωθέντος”, σημειώνουν οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Επιτροπή. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί επίσης την κυβέρνηση να επιστρέψει στις επιλογές του Γ. Παπαθανασίου και της συντριπτικής πλειοψηφίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σχετικά με την διαδικασία επιστροφής των παραχωρηθέντων ακινήτων στο Δημόσιο – με αποδοχή δηλαδή, της πρότασης της Μονής Βατοπεδίου για επιστροφή στην προ των επίμαχων ανταλλαγών κατάσταση και με εγκατάλειψη της οδού της δικαστικής διεκδίκησης των ακινήτων, που η κυβέρνηση ακολουθεί. 

Η ΝΔ σε κάθε περίπτωση, συνδέει την πρότασή της για παράταση των εργασιών της Επιτροπής, με τα χθεσινά δημοσιεύματα, που εμπλέκουν το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου στη ροή των κεφαλαίων της Μονής Βατοπεδίου, η διερεύνηση της οποίας δεν έχει ολοκληρωθεί. 

Υπενθυμίζεται ότι τα δημοσιεύματα, φέρουν τον Άκη Τσοχατζόπουλο να νοικιάζει την οικία στην οποία μένει, από αμερικανική εταιρεία που αγόρασε το κτίσμα από την κυπριακή εταιρεία TORCASO Investment που διαχειριζόταν κεφάλαια της Μονής, χωρίς – σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα – να είναι αυταπόδεικτη η δυνατότητα του πρώην υπουργού, να δικαιολογεί την καταβολή των ενοικίων βάσει των εισοδημάτων του. 

Διαβάστε επίσης:

Πεταλωτής: Θέμα ΠΑΣΟΚ και όχι κυβέρνησης η υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε