Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

«Παράθυρο» Βενιζέλου για επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η ύφεση αλλά και η αποτυχία να «πιάσουμε» τους στόχους του προϋπολογισμού φέρνουν πιο κοντά το ενδεχόμενο να συζητηθούν ξανά οι στόχοι του μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου.

Αυτό άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενημερώνοντας επί δυο και πλέον ώρες τα μέλη του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόϊκα –οι επικεφαλής της οποίας αναμένονται στην Αθήνα τις επόμενες μέρες- τους στόχους τόσο του μνημονίου όσο και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Μίλησε για δύσκολο δίμηνο, αλλά εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τις εξελίξεις. Ξεκαθάρισε, για να καθησυχάσει και τις ανησυχίες βουλευτών του κόμματος εξαιτίας της συνεχούς πτώσης στο Χρηματιστήριο, ότι σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησης εισηγμένων εταιριών.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι θα στείλει άμεσα επιστολή τους Ευρωπαίους ομολόγους του για να τους ζητήσει να «τρέξουν» τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.
Τα όσα συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης στον Ιούλιο θα έρθουν στη Βουλή το πρώτο 15ημερο του Οκτωβρίου, επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Επίσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποκάλυψε ότι θα στείλει επιστολή και στον αρμόδιο επίτροπο, Όλι Ρεν για να τον ενημερώνει σχετικά με το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε και της διαδικασίας που ακολούθησε με τη Φινλανδία γιατί, όπως είπε, αυτό προσδιόριζαν οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για αυτό και χαρακτήρισε ανήθικη τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στην οικονομία και έθεσαν, κυρίως η Βάσω Παπανδρέου, το θέμα της επιβολής του ΦΠΑ 23% στην εστίαση, ζητώντας από τον κ. Βενιζέλο να μην προχωρήσει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε