Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τις καταγγελίες Καρχιμάκη για μεγαλοφοροπαραβάτες

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τις καταγγελίες Καρχιμάκη για μεγαλοφοροπαραβάτες

 Υπό εισαγγελική διερεύνηση τίθενται οι καταγγελίες του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, περί αποδέσμευσης καταθέσεων φορολογικών παραβατών και «φυγάδευσης» των ποσών στο εξωτερικό.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς διέταξαν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία θα αναλάβει η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ, προκειμένου να ελεγχθεί η βασιμότητα των καταγγελιών του πρώην βουλευτή ο οποίος ζήτησε και την παρέμβασή τους.

Σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Καρχιμάκης, «μεγαλοφοροπαραβάτες» επιτυγχάνουν μέσω παρεμβάσεων του υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, την αποδέσμευση καταθέσεών τους και την αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας αιτιολογίες που δεν ισχύουν.

Ο κ. Καρχιμάκης καλούσε του εισαγγελείς να ερευνήσουν σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας για περιπτώσεις δεσμεύσεων τραπεζικών καταθέσεων, για μεγάλες φορολογικές παραβάσεις, οι οποίες ανακλήθηκαν με αποφάσεις του αρμόδιου υφυπουργού. Ακολούθως προέτρεπε να διασταυρωθούν τα όποια στοιχεία συγκεντρωθούν από τις Εφορίες, με τις τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να εξακριβωθεί αν αποδεσμευμένα ποσά εστάλησαν στο εξωτερικό για διάφορους σκοπούς και τελικά να εξακριβωθεί αν τα επίμαχα ποσά διατέθηκαν πράγματι για τους λόγους που αποδεσμεύτηκαν.

Μάλιστα, ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ στην ανάρτησή του για το θέμα, απευθυνόμενος στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Πεπόνη κατέληγε λέγοντας χαρακτηριστικά: «εάν τα ερευνήσετε όλα αυτά θα εκπλαγείτε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Εγώ δεν τα έχω παντελονιάσει» Ο κ. Καρχιμάκης απαντά γιατί αποδέχθηκε τον διορισμό του στο υπ.Υποδομών

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε