Ειδήσεις ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ CASSINI· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παρέμβαση Καραμανλή - Δήλωση στήριξης στον Α.Σαμαρά - Είναι η πρώτη από το 2009

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.04.2012 | 18:24
Πρώτη δημοσίευση: 24.04.2012 | 15:45

- Επιβεβαίωση Newsit που μετέδωσε το πρωί ότι αναμενεται η παρέμβαση
- Συνήθως ο πρώην πρωθυπουργός εκφραζόταν μέσω κύκλων του
- Ποιά ήταν η απάντηση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τον πρωην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να κάνει δημόσια παρέμβαση για την στήριξη της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά στον δρόμο για τις εκλογές.
Η δήλωση αυτή βεβαίως ήταν γραπτή και όχι on camera, αλλά είναι η πρώτη δημόσια τοποθέτησή του από τις εκλογές του 2009.
Ο κ.Καραμανλής συνήθως εκφραζόταν μέσω κύκλων του.

Στην δήλωση προσπαθεί να καταστήσει σαφές ότι η κεντροδεξιά εκφράζεται ΜΟΝΟ από τη ΝΔ για να αποκτήσει ο τόπος πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα.Ο κ. Καραμανλής κάνει αναφορά και στο όνομα του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι όσο μεγαλύτερη στήριξη έχει υπάρχει ελπίδα να βγούμε από την κρίση.

ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Το κυρίαρχο ζητούμενο στις επικείμενες εκλογές είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν, διαρθρωτικές αλλαγές να προχωρήσουν γρήγορα και, πάνω απ’ όλα, επείγει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την αδιέξοδη δίνη της ύφεσης.

Η χώρα πρέπει να μπορεί να κυβερνηθεί με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και χρονικό ορίζοντα τετραετίας.

Διαφορετικά η πρωτοφανής περιπέτεια που βιώνει ο τόπος μπορεί να επιδεινωθεί σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, κοινωνικά, ακόμα και εθνικά.

Αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα είναι η ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας.

Όσο μεγαλύτερη στήριξη έχουν η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο πιο βάσιμη γίνεται η ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς ακόμα μεγαλύτερο κόστος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

«Ο κ. Καραμανλής έσπασε τη σιωπή του, μίλησε για πρώτη φορά από το 2009, θυμήθηκε να στηρίξει τη ΝΔ, ξέχασε, όμως, τις ευθύνες της διακυβέρνησης του τόπου από την παράταξή του και τις εξηγήσεις που περιμένουν οι πολίτες», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τη σημερινή δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι ο κ. Καραμανλής «ξέχασε το μεγάλο έλλειμμα 15,8% και τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας, ξέχασε ότι "δραπέτευσαν" για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους» και υπογράμμισε ότι «όμως οι πολίτες δεν ξεχνούν τις ευθύνες της ΝΔ».

Επιπλέον, η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος τόνισε ότι «στις 6 Μαΐου, οι πολίτες θα αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα για να διαμορφώσει μια συμμαχία υπευθυνότητας, αλληλεγγύης και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Περιμένουν δημόσια παρέμβαση Καραμανλή

Πολυ θερμός ο Καραμανλής - Έδωσε ολική στήριξη στο Σαμαρά - BINTEO
   Διαδώστε αυτό το άρθρο