Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Παρέμβαση Μητσοτάκη: Η Ν.Δ. δεν πρέπει να χτυπά μία παράλυτη κυβέρνηση

Σε ερώτηση για την αναγκαιότητα να πάει η χώρα σε εκλογές, δήλωσε: “Οι εκλογές δεν θα βοηθήσουν και δεν νομίζω ότι θα γίνουν εκλογές”.

Ο τόπος χρειάζεται σήμερα ευρεία εθνική συναίνεση και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και όχι εκλογές, δήλωσε σήμερα από τα Χανιά ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

“Η ευρεία συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου και ιδιαίτερα των δυο μεγάλων κομμάτων αποτελεί προϋπόθεση για να βγει σήμερα η Ελλάδα από την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως επεσήμανε “ο τόπος βρίσκεται σήμερα σε μια πολύ δύσκολη καμπή. Διαγράφεται στον ορίζοντα η απειλή μιας κρίσης γενικότερη στην Ευρώπη και παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Και αυτό συμπίπτει με την δυσκολότερη περίοδο που αντιμετωπίζει η χώρα εσωτερικά, στις σχέσεις της με την Ευρώπη και στην προσπάθεια που γίνεται από τη σημερινή κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα οξύτητα προβλήματα της οικονομίας”.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ακόμα ότι “η κυβέρνηση έχει τραγικές αρρυθμίες, σήμερα δίνει την αίσθηση ότι είναι μια παράλυτη κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις και σπαράσσεται ταυτόχρονα από εσωτερικές αντιθέσεις. Η θέση της αντιπολίτευσης είναι πολύ εύκολη. Είναι πολύ εύκολο, να χτυπήσει κανείς αυτή την κυβέρνηση με στόχο να την ρίξει. Αλλά αυτό δεν βοηθά σε τίποτα αυτή την ώρα. Δεν είναι η ώρα που πρέπει να στραφούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι η ώρα που πρέπει να δούμε αν μπορούμε να βοηθήσομε τον τόπο, βοηθώντας αυτή την κυβέρνηση που έχομε, να αντιμετωπίσει προβλήματα, τα οποία δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει.

“Με άλλα λόγια”, συμπλήρωσε, “η ευρεία συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων μεταξύ των υπευθύνων ανθρώπων αυτού του τόπου και ιδιαίτερα μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων τα οποία είναι φιλοευρωπαϊκά και τα δυο και κατά βάση συμφωνούν σε γενικές γραμμές, αποτελεί μια προϋπόθεση για να βγει η Ελλάδα σήμερα από την δυσκολία”.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή την ώρα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η αξιοπιστία και επεσήμανε την ανάγκη αλλαγών σε όλους τους τομείς. “Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι σήμερα η αξιοπιστία. Η κυβέρνηση αξιοπιστία δεν έχει, υπόσχεται πράγματα που δεν εκτελεί και ψηφίζει νομούς που δεν τους εφαρμόζει. Πρέπει να βοηθήσομε αυτή την κυβέρνηση να ακολουθήσει μια πολιτική που είναι μονόδρομος. Δεν μας επιβάλει κανείς την οικονομική εξυγίανση την δημοσιονομική πειθαρχία. Δεν μπορούμε να συνεχίσομε να ζούμε με δανεικά, αυτό είναι μια πολιτική που δεν σηκώνει αντίλογο. Όπως επίσης πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές για να γίνει η Ελλάδα ανταγωνιστική”.

“Πρέπει”, τόνισε, “να απελευθερωθεί η Ελλάδα από δεσμά ,να ελευθερωθεί η οικονομία η ιδιωτική, η οποία παλεύει απεγνωσμένα, να μειωθεί το κράτος να ακολουθηθεί μια πολιτική στην οποία όλοι συμφωνούν”.

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, η ευρεία εθνική συναίνεση είναι η μόνη λύση για τον τόπο. “Αυτή την ώρα δεν νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια αντιπολίτευσης του τύπου που γνωρίζαμε στο παρελθόν. Πρέπει να αναζητεί η ευρεία εθνική συναίνεση η οποία μπορεί να αποτελέσει λύση του ελληνικού προβλήματος”, παρατήρησε.

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε κατά της συγκυβέρνησης, κάλεσε, όμως, την αντιπολίτευση να βοηθήσει στην πολιτική των αλλαγών, η οποία, όπως είπε, είναι μονόδρομος. “Άλλες λύσεις, μαγικές δεν υπάρχουν”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ακόμα τόνισε “η κυβέρνηση αυτά που λέει είναι σωστά. Και δεν είναι σωστά διότι μας τα λένε οι ξένοι. Πρέπει να το καταλάβομε ότι η τύχη μας είναι στα χέρια μας. Εμείς, δημιουργήσαμε αυτή την κατάσταση. Εγώ προσωπικά επί χρόνια παλεύω και λέω τα ίδια πράγματα. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω την προσπάθεια μου. Είχα πει, ότι φιλοδοξία μου είναι να προσγειώσω την Ελλάδα ομαλά. Δυστυχώς δεν με άφησαν, ας μη συζητήσουμε τι συνέβη τότε. Δεν με άφησαν, να ολοκληρώσω το έργο μου. Από τότε, επί χρόνια πολλά ζούμε με δανεικά. Επιβαρύνουμε τις επόμενες γενιές. Σήμερα είναι ανάγκη, να γίνει μια αναπροσαρμογή. Πρέπει να πούμε την αλήθεια με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό , να του εξηγήσομε ότι υπάρχει αυτή η ανάγκη. Η πολιτική που προτείνει η Ευρώπη και αποδέχεται η κυβέρνηση είναι μονόδρομος”.

“Είναι ανήσυχος αυτή την φορά ανησυχώ περισσότερο από πότε, αλλά δεν είμαι απελπισμένος”, συνέχισε. “Η Ελλάδα μπορεί να ξαναβρεί το ρυθμό της ,μπορεί πολύ γρήγορα να ανακάμψει πολύ γρηγορότερα από ότι πολλοί πιστεύουν. Άμα ακολουθήσομε την σωστή πολιτική, άμα ενωμένος ο ελληνικός λαός σε ορισμένες βασικές κατευθύνσεις προσπαθήσει, είμαι βέβαιος ότι πολύ γρηγορότερα θα επανέλθομε στο δρόμο το σωστό και θα βελτιωθεί η κατάσταση , η οποία πάντως με μαγικούς τρόπους από την μια στιγμή στην άλλη δεν διορθώνεται”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε