Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παρέμβαση Σαμαρά από τη Ρώμη: Δεν θα μπει νέος φόρος στα ακίνητα - Καμία περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.09.2012 | 20:53
Πρώτη δημοσίευση: 21.09.2012 | 19:06

- Να προσέχουν οσοι μιλούν για επιβολή κεφαλικού φόρου στα ακίνητα, δήλωσε ο πρωθυπουργός
- Εξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν πραγματικός εφιάλτης 
- Ο ελληνικός λαός θέλει να να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος

Διέψευσε ο πρωθυπουργός τα περι επιβολής "κεφαλικού φόρου" στα ακίνητα. Σε ερώτηση Ελληνα δημοσιογράφου για το αν θα υπάρξει επιβολή νέου φόρου στα ακίνητα απάντησε:"Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόθεση. Ας είναι πιο προσεκτικοί, εκείνοι οι οποίοι τα κυκλοφορούν αυτά".

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε επίσης κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα."Οχι, ασφαλώς όχι" απάντησε στη σχετική ερώτηση.

Νωρίτερα σε ομιλία του στη διάσκεψη της Χριστιανοδημοκρατικής Διεθνούς είπε :«σας εκφράζω την απόφαση του ελληνικού λαού να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να καταπολεμήσει τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό. Κάποιοι έκαναν λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικός εφιάλτης, διότι η κερδοσκοπία θα χτυπούσε τον επόμενο αδύναμο κρίκο».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα διανύει το πέμπτο κατά σειρά έτος ύφεσης και πρόσθεσε ότι στο διάστημα αυτό χάθηκε το 20% του ΑΕΠ της χώρας, όμως υπογράμμισε ότι οι Έλληνες εννοούν να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους.

"Παράλληλα", σημείωσε ο πρωθυπουργός, "πρέπει να στηριχθεί η ανάκαμψη και η κοινωνική συνοχή". Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να καλύψει το κενό αξιοπιστίας και ότι με μέτρα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, η προστασία της κοινωνικής συνοχής και με την όσο πιο δυναμική γίνεται προσπάθεια των Ελλήνων θέλει να μετατρέψει την κρίση σε επιτυχία.

"Η ανάκαμψη της Ελλάδας θα ήταν μοντέλο δημοκρατίας, επιτυχίας και ελευθερίας για ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, σας στέλνουμε μήνυμα ελπίδας" κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

"Δίνουμε όλοι αγώνα με τον ίδιο στόχο, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την ελευθερία. Η ελευθερία, η ελεύθερη αγορά, η ευημερία, η δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη είναι τα κύρια στοιχεία της ταυτότητάς μας και του συνολικού μας μέλλοντος" τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς δημοκρατία και δεν υπάρχει δημοκρατία και ευημερία χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Διαβάστε
Μόντι προς Σαμαρά: “Συνεχίστε σε αυτήν την κατεύθυνση, εφαρμόζοντας όλες τις μεταρρυθμίσεις”


   Διαδώστε αυτό το άρθρο