Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παρέμβαση Βρυξελλών για να κάνει πίσω η Τρόικα – Θέμα στη Σύνοδο θα θέσει ο Σαμαράς

Παρέμβαση Βρυξελλών για να κάνει πίσω η Τρόικα – Θέμα στη Σύνοδο θα θέσει ο Σαμαράς
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.03.2013 | 07:19
Πρώτη δημοσίευση: 13.03.2013 | 07:19

- “Άναψαν” τα τηλέφωνα τη νύχτα
- “Πείτε τους να χαλαρώσουν” είπε ο Στουρνάρας
- Ξεκίνησαν ήδη οι νέες επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια
- Στις 19:00 το απόγευμα η συνάντηση ΣαμαράΤρόικας

Άναψαν τα τηλέφωνα χθες τη νύχτα. Αθήνα και Βρυξέλλες προσπαθούν να βρουν μια λύση χαλάρωσης των απαιτήσεων της Τρόικας που φαίνεται να τραβάει το σχοινί σε σημείο που μπλοκάρει την όποια διαπραγμάτευση.

Το τηλέφωνο σήκωσε ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας με αξιωματούχους στις Βρυξέλλες εξήγησε ότι οι τροικανοί επιδεικνύουν αδιάλλακτη στάση μη επιτρέποντας ουσιαστικά τη διαπραγμάτευση.

Η ελληνική πλευρά εξηγεί ότι τα θέματα που τώρα συζητούνται δεν έχουν να κάνουν με τη δόση η οποία θα εκταμιευτεί κανονικά.

Κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης εκτιμά πως “είναι ίσως και η τακτική τους να κρατούν ανοικτά όλα τα θέματα μέχρι το τέλος” ως μέτρο πίεσης για υποχωρήσεις από την Ελλάδα.

Επί της ουσίας οι όποιες λύσεις θα δοθούν στο Μ. Μαξίμου το απόγευμα στις επτά οπότε και έχει μετατεθεί η συνάντηση του Α. Σαμαρά με τους επικεφαλής της Τρόικας στην Αθήνα. Ήδη τα τεχνικά κλιμάκια έχουν αρχίσει νέες επαφές ώστε να βρεθούν λύσεις και να πλησιάσουν σε μια κοινή απόφαση οι δύο πλευρές.

Ωστόσο σε περίπτωση που δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις, σε περίπτωση που οι τροικανοί δεν κάνουν πίσω έχει ήδη ληφθεί απόφαση να τεθεί το θέμα στη Σύνοδο κορυφής. Εμπλοκή με την τρόικα που σημαίνει απαιτήσεις οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την ελληνική πλευρά θα σημάνουν εμπλοκή και στο κυβερνητικό σχήμα, γεγονός που θα τεθεί από τον πρωθυπουργό στους εταίρους ως μέτρο πίεσης.

Διαβάστε επίσης:
Με εντολή Σαμαρά ακυρώθηκε το ραντεβού με την τρόικα - Δεν είναι ικανοποιήμενος και ζήτησε μεγαλύτερη διαπραγμάτευση για τα δάνεια και το χαράτσι

Bloomberg: Η τρόικα θέλει «αίμα» δημοσίων υπαλλήλων για την επόμενη δόση

“Ναι” της τρόικας στη ρύθμιση δανείων – Τι κερδίζουν τα νοικοκυριά

Φορολογικές δηλώσεις: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οι "άχρηστες" αποδείξεις και οι παγίδες του νέου φορολογικού


   Διαδώστε αυτό το άρθρο